Diyarbakır'da biçerciler hasat dönemine hazırlanıyor

Önümüzdeki haftalarda başlayacak hasat dönemi için biçerdöver makinalarını hazırlayan biçerciler, araçlarının bakımların yapmaya başladı.

Diyarbakır'da biçerciler hasat dönemine hazırlanıyor

Güneydoğu başta olmak üzere Doğu Anadolu ve diğer bazı bölgelerde mayıs ayının ortalarından itibaren hasat dönemi başlıyor.

Özellikle buğday ve arpanın yanı sıra mısır, mercimek gibi bazı baklagillerin hasadı için ön hazırlıklara başlayan biçerciler, yeni sezonda olabilecek aksaklıkları minimuma indirebilmek gayesiyle araçlarını bakımdan geçiriyor.

Geçen yıla nispeten bu sene hasat beklentilerinin yüksek olduğunu belirten biçerciler, dövizdeki artıştan kaynaklı olarak yeni aldıkları iş makinalarının taksitlerini ödeyebilmekte endişeli.

"HASAT SEZONUNDA SORUNLARLA KARŞILAŞMAMAK İÇİN ARAÇLARIMIZI BAKIMDAN GEÇİRİYORUZ"

Biçerdöver sahibi Hüseyin Solmaz, hasat öncesi yaptıkları araç bakım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Solmaz, "Tarım sezonu yaklaştığında araçlarımızı bakımdan geçiriyoruz. Gerekli bakımlar vaktinde yapılmadığı durumda iş sezonunda araç arıza verebiliyor, kıvılcımlar oluşabiliyor, alev alma gibi vakalar meydana gelebiliyor. Ondan dolayı sezon süresince hem çiftçimizi memnun etmek hem de mağduriyet oluşturmamak için bizler şimdiden gerekli hazırlıkları yapıp araçlarımızı bakımdan geçiriyoruz." dedi.

"SEZON 20 MAYISTA BAŞLAYIP EYLÜL AYINA KADAR DEVAM EDİYOR"

Hasat döneminde yaptıkları tarımsal faaliyetlerden söz eden Cundullah Solmaz ise, döviz kurlarındaki artışlardan dert yanarak endişelerini dile getirdi.

Bölge de birçok il ve ilçede çalışma yürüttüklerini belirten Solmaz, "Araçlarımızın bakımını yaptık. Yakın zamanda hasat sezonuna başlayacağız. Derik ilçesinden Diyarbakır kırsal mahallelerine, Van, Erzurum, Kars'a kadar gidiyoruz. Hayırlı bir sezon olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Solmaz, "Geçtiğimiz yıl kuraklıktı, bu sene ekinler biraz daha iyi. Mazot fiyatlarından dolayı belki bu sene biraz zorluk çekebiliriz. Makinalarımızın taksit ödemelerini Euro olarak yaptığımızdan kazanç olarak bizlere bir şey kalmıyor, masraflar artmış. Yani biçercilik işi zorlaşmış. İş sezonumuz 3 ay sürüyor. Mayıs 20'de başlıyor eylül ayına kadar devam ediyor." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri