Diyarbakır’da canlı müzik çilesi: CİMER’e şikayet ettiler

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi’ndeki bazı mekanlarda gece geç saatlere kadar müzik çalınması mahalle sakinlerini çileden çıkardı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, söz konusu yerlerde ölçüm yaptı, sonuçlar çıktı.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da alkollü mekanların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle Kayapınar İlçesi’ndeki bazı mekanlarda canlı müzik programlarının geç saate kadar sürmesi İlçede yaşayan vatandaşların tepkisine neden olmaya devam ediyor.

CİMER’e şikâyet

Canlı müzik etkinliklerinin geç saate kadar sürmesine tepki gösteren bina sakinleri CİMER’e başvurdu.

Mahalle sakinlerinin CİMER’e yazdığı yazı şöyle, “Stadyum yanı Burger King karşısı (S…) adlı meyhanede 2 haftada bir açık hava konseri yapılıyor. Bu konserler gece saat 01.00’a kadar sürüyor. Gürültü nedeniyle uyuyamıyoruz. Emniyet ve Belediye ekiplerine haber vermemize rağmen kimse gelmiyor. Kimsenin eğlenmesine karşı değiliz, lakin gece geç saatlere kadar kimsenin bizi rahatsız etme hakkı yok. Kurumların bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz.”

Büyükşehir ekipleri inceleme yaptı

Bu arada konuyla ilgili Amida Haber’e konuşan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, söz konusu bölgelerde ekiplerin inceleme yaptığını bildirdi.

Yetkili, gürültü yönetmenliği kapsamında yapılan ölçümlerde ses ayarlarının olması gereken değerlerinin altında olduğu belirlendi.

Fotoğraf: Arşiv

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri