Diyarbakır’da depremde 160 kişinin öldüğü binaların davası görüldü: 4 kişiye ceza yağdı

Diyarbakır'da depremde yıkılan ve toplam 160 kişinin yaşamını yitirdiği Hisami ve Yoldaş Apartmanlarının davası görüldü. Hişam Apartmanı davasında, 4 kişi 17 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

AMİDA HABER - Diyarbakır'da 6 Şubat 2023 depremlerinde 100 kişinin öldüğü Hisami Apartmanı ile 60 kişinin öldüğü Yoldaş Apartmanı davaları görüldü. Hişam Apartmanı davasında karar çıkarken, Yoldaş Apartmanı davasının duruşması ertelendi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu müteahhitler Mehmet Ali Korkut ve Mehmet Meşe ile arsa sahipleri Nurettin Özcan ve Ahmet Özcan tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) hazır edildi.

17 yıl 6’şar ay ceza

Savunmaların ardından mahkeme, sanıkların "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan 17 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mahkeme, 3 sanığın tutukluluk halinin devamına, sanık Meşe'nin ise sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine karar verdi.

Yoldaş Apartmanı davası ertelendi

Diyarbakır'da 60 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı Yoldaş Apartmanı'nın Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında, tutuksuz sanık Sadullah Yoldaş, avukatlar, depremde yaralanan ve hayatını kaybedenlerin yakınları hazır bulundu.

Duruşmada, Yoldaş, eski savunmalarını tekrar ettiğini, üzerine isnat edilen suçu kabul etmediğini belirterek, beraat talebinde bulundu.

Kolonları kim kesti?

Mağdurlardan F.K, yıkılan binanın enkazında 9 saat kaldığını ve depremde 12 yakınını kaybettiğini belirterek, kolonların kesilmesine ilişkin, "Binanın altında kurulan tekstil atölyesinin olduğu bölgeden depremden önce moloz çıkarıldığını gördüm. Depremden sonra tekstil atölyesi sahibi gelip makine çıkardı. Bu makinenin kolon kesilmeden içeriye gireceğini düşünmüyorum. Kolon kesildiğini düşünüyorum. Sanıktan şikayetçiyim ve cezalandırılmasını istiyorum." dedi.

Diğer mağdur olan müştekilerin de sanığın cezalandırılmasını istediği duruşmada, Cumhuriyet savcısı esas hakkında hazırladığı mütalaasında, sanık Yoldaş'ın cezalandırılması yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme, Yoldaş'ın tutuksuz halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. İddianamede, Sadullah Yoldaş hakkında, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri