Diyarbakır’da depremin vurduğu mahalle hırsızların hedefinde!

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde hırsızlık vakalarındaki artış sakinleri canından bezdirdi. Depremden dolayı boşalan binaları mesken edinen madde bağımlıları, evleri talan etti.

Diyarbakır’da depremin vurduğu mahalle hırsızların hedefinde! Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde hırsızlık vakalarındaki artış sakinleri canından bezdirdi. Depremden dolayı boşalan binaları mesken edinen madde bağımlıları, evleri talan etti.

Depremin vurduğu Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde hırsızlık vakaları pik yaptı. Yüzlerce evin ağır ve orta hasardan dolayı boşaltıldığı ilçede, artan hırsızlık vakaları, ilçe sakinlerini canından bezdirdi.

Hırsızlar mahallede cirit atıyor

Bağlar’ın Fatih Mahallesi’ni, mesken edinen hırsızlar, tel, su sayacı, su borusu, internet kablosu, çöp kovaları ve rögar kapaklarına kadar para çevirebilecekleri her şeyi çalmaya başladı.

‘İnternet kablosu çalındı’

Canından bezen mahalleli, başvurularına rağmen önlem almayan yetkilileri sorumlu tutuyor. Amida Haber’e konuşan Rahşan Mutlu, 7 Ocak’ta internet kablolarının çalındığını söyledi. Mutlu, 20 gündür internete erişemediklerini belirterek, “Her gün yetkilileri aramamıza rağmen bugün yarın yapılacak deniliyor.

Benim üniversite hazırlanan iki çocuğum var. Çocuklarımın internetten ders çalışması lazım. Aldığımız internet paketleri iki gün bile yetmiyor. Yetkililerden en kısa zamanda gelip, internetlerimizi bağlamalarını istiyoruz. Onlar da haklılar internet kablolarını bağlasalar da iki gün sonra tekrar çalacaklar. Bu yüzden yetkililerden kalıcı çözüm istiyoruz.”

‘Can güvenliğimiz yok’

Mahallede her gün ayrı bir hırsızlık yaşandığını dile getiren Mutlu, artık kendilerini güvende hissetmediklerini söyledi. Mutlu, “Uyuşturucu bağımlıları çok arttı. Uyuşturucuya para yetiştiremeyince buldukları her şeyi çalıyorlar. Rögar kaplarından tutun, su borularına kadar her şeyi çalıyor.

Sokaklardan artık rahat gezemez, çocuklarımızı markete gönderemez olduk. Çocuklarımızı ekmek almaya gönderirken, gelene kadar pencereden yolu gözlüyoruz. Eskiden böyle değildi. Her geçen gün daha fazla korkar olduk. Karakola bakmamıza rağmen gelip buralarda istedikleri her şeyi yapabiliyorlar.

Hiçbir yerde kamera yok, şikâyetçi olsak dahi elimizde hiçbir kanıt yok. Hırsızların geldiğini duysak bile sesimizi çıkartamıyoruz. Çünkü can güvenliğimiz yok” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri