Diyarbakır'da güzellik salonlarına operasyon

Diyarbakır'da fizyoterapi ve güzellik salonları adı altında fuhuş yaptıkları belirlenen çeteye yönelik operasyonda 7 kişi tutuklandı, 10 milyon 700 bin TL'lik mal varlıklarına el konuldu.

AMİDA HABER- Diyarbakır'da fizyoterapi merkezi, güzellik ve masaj salonu adı altında fuhuş yaptıkları belirlenen çeteye yönelik gerçekleştirilen “baypas” operasyonunda 10 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan 7'si tutuklandı.

Operasyon kapsamında 10 milyon 700 bin TL değerindeki taşınır ve taşınmazlara el konuldu.

Operasyonun ayrıntıları

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda, fizyoterapi, güzellik ve masaj salonu adı altında fuhuş yapıldığı tespit edilen adresler 2 ay boyunca teknik takibe alındı. Polis, internet üzerinden reklam veren masaj salonlarının telefonda şifreli konuşarak müşterilerine randevu verdiğini belirledi. Çete üyelerinin fuhuşu özel terapi adı altında gerçekleştirdiği ve müşterilerini özel odalarda ağırladığı tespit edildi. Yapılan takip ve incelemeler sonucunda 33 ayrı olayın varlığı ortaya çıkarıldı.

Gözaltılar ve tutuklamalar

Çete üyelerinden 3 kadın, bir güzellik merkezine giderken kadınlardan birinin güzellik merkezine tabanca ile ateş ettiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Baypas operasyonunda 10 kişi gözaltına alınırken, 7 şüpheli emniyet işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. Güzellik ve masaj salonları mühürlenerek kapatıldı ve yüksek miktarlarda idari para cezası uygulandı.

El konulan mal varlıkları

Şüpheli şahısların "fuhşa teşvik”, “aracılık veya yer temin etmek" suçları ile ilgili olarak; tapu müdürlükleri, sigorta kayıtları, banka hesap hareketleri, şirket varlıkları, şans oyunlarından gelir elde edip edilmediği, deniz ve hava taşıtı bulunup bulunmadığı, kripto varlıkları, MASAK ve Gelir İdaresi kayıtları araştırıldı. Yapılan detaylı ve titiz araştırma sonucu aklama suçuna karıştığı değerlendirilen 6 şüphelinin; 3 adet dairesine, 3 adet aracına, 1 taksi plakasına, 13 adet banka hesabına toplam 10 milyon 700 bin TL değerindeki taşınır ve taşınmazlarına el konuldu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri