Diyarbakır’da halay soruşturması: 5 kişi gözaltına alındı

Son dakika: Diyarbakır Valiliği, ‘Gerilla sloganlarıyla’ halay çekenlere yönelik yapılan operasyonda 5 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

AMİDA HABER- Kürtçe halay soruşturmaları Diyarbakır’a sıçradı. Mersin, Hakkari Siirt ve İstanbul’un ardından Diyarbakır’da 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Diyarbakır Valiliği söz konusu operasyona ilişkin yazılı açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, “Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; Bölücü terör örgütüne moral ve motivasyon vermek amacı ile yaptığı çağrıya uyarak sözde gerilla sloganlarıyla halay çekmek suretiyle terör propagandası yaptıkları tespit edilen şahısların yakalanarak adalete teslim edilmesi maksadıyla TEM/İSTH Şube Müdürlükleri ve Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı ile koordineli yürütülen çalışmalar neticesinde;

5 kişi gözaltına alındı, 2 kişi aranıyor

01 Ağustos 2024 günü Dicle İlçesinde (7) şahsa yönelik eş zamanlı icra edilen operasyonda terör örgütü propagandasını yaptıkları tespit edilen (5) şüpheli şahıs yakalanmış, (2) şüpheli şahsı yakalama çalışmaları devam etmektedir.

Savcılığa sevk edildi

Yakalanan şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda ruhsatsız av tüfeği ve terör örgütü propagandasında kullanılan çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiştir. Gözaltına alınan şüpheli şahıslar adli işlemleri tamamlanmak üzere Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiştir.

Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam edilecektir” ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri