Diyarbakır’da hedefi tutmadı: Yüzde 35 düşüş var

Diyarbakır eski Valisi Ali İhsan Su’nun bu yıl için belirlediği 2 milyon turist hedefi gerçekleşmedi. Son bir yılda Diyarbakır’a gelen turist sayısı yüzde 35 azaldı.

AMİDA HABER - Diyarbakır, tarihi dokusu, inanç turizmi, kültürel mirası, doğası, sağlığı ve gastronomisiyle bölgenin en çok turist çeken illerin başında geliyor. Diyarbakır tarihi ve kültürel zenginlikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini ne kadar çekse de ekonomik krizden nasibini aldı.

Diyarbakır’ın eski valisi Ali İhsan Su, 2024 yılında şehirde 2 milyonun üzerinde turist ağırlamayı hedeflediklerini söylemişti. Bu hedef, yerel halkı, turizm acentelerini ve otel işletmecilerini umutlandırmış olsa da var olan tablo bu beklentiyi karşılayamadığını gözler önüne seriyor.

Geçen yıla kıyasla Diyarbakır’da bu yıl turist sayısında yüzde 35’lik bir düşüş gerçekleşti.

‘İnsanlar zaruri ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor’

Diyarbakır’da özel bir acenteyi işleten Murat Gezer, bu durumu şöyle özetledi: “Geçen yıla oranla bu sene turist sayısında yüzdelik 35’lik bir düşüş yaşandı. Türkiye genelinde de aynı sorun mevcut. Düzenlediğimiz turlarda bile büyük bir azalma görüyoruz. Bunun birçok sebebi var. Başta ekonomik şartlar geliyor. Yakıt, otel ve bilet fiyatlarındaki artışlar, turizmi doğrudan etkiledi. İnsanlar artık zaruri ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor, bu yüzden seyahatlere katılmıyor. Böyle giderse çok daha fazla düşüş gerçekleşecektir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri