Diyarbakır’da ‘imzacı fırıncılar’ konuştu: Başkanın 15 yıldır fırını yok!

Diyarbakır’da bağlı bulundukları oda yönetiminin değişmesi için imza kampanyası başlatan fırıncılar “zam için yapıyorlar” iddiasını yalanladı. Fırıncılar, “Başkanın 15 yıldır fırını yok, bizi anlamıyor, korumuyor” dedi.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da Fırıncılar Odası’nın seçime gitmesi için, imza kampanyası başlatan fırıncılar açıklama yaptı. Amida Haber’e konuşan Fırıncı Mesut Karahan, imza kampanyasının “ekmek zammı” için başlatılmadığını belirterek, “Oda başkanımız bizi korumuyor” dedi.

Oda Başkanı Emin Güngör’ün 15 yıldır fırını olmadığını iddia eden Karahan, “Oda başkanının fırını yok, 15 yıldan fazladır fırın işletmeciliği yapmadığı için bizleri artık anlamıyor. İşin içinde olmadığı için sorunlarımızı bilmiyor. Zamanında rayiçlerimizi almıyor. Esnafı korumuyor. Vergisi olmayan, düzgün çalışmayan esnafa karşı bizi koruması gerekiyor ama bunu yapmıyor” dedi.

‘Rayiç bedeli geç alınıyor’

Mevcut oda başkanının komisyondan rayiç bedellerini geç aldığını belirten Karahan şunları söyledi: “Komisyondan rayiç bedeli alana kadar una zam gelmiş oluyor. Ekmeğe yaptığımız zam eriyip gidiyor. Oda biz ile halkı karşı karşıya getiriyor. Oda başkanımız görevini yapmadığı için, bizi korumadığı için imza kampanyası başlattık.

400’ün üzerinde kayıt dışı esnaf var. Bunu SGK’ya kim söyleyecek, ben mi söyleyeceğim? Diyarbakır’ın bir sorunu var, bunu vali ya da belediye başkanı söylerse nasıl olur? Normal bir vatandaş iletse nasıl olur? Oda başkanı ile defalarca konuştuk. Ama sonuç alamadık” dedi.

132 imza toplandı

Fırıncılar Odası’nın olağanüstü toplantıya giderek yeni başkanını seçmesi için başlatılan imza kampanyasında 132 imza toplandığını belirten Mesut Karahan şunları söyledi: “Hepsi noter onaylı imzalar. Bizim derdimiz ekmek zammı değil, bizi halk ile karşı karşıya getirmeye çalışıyor.

Ekmek 20 ya da 22 TL olsun gibi bir talebimiz yok. Bunu ısrarla söylüyoruz. Adana bizden 8 ay önce rayiç aldı, Malatya, Elazığ bizden önce alıyor. Biz de yasal hakkımız aldık. Bir rayiç 8 ay geç alındığı zaman kısa zamanda sık zam yapılıyor, bizi halk ile karşı karşıya geliyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri