Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen "Elektrik Dağıtım Sektöründe Mesleki Eğitim ve Öğretim Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezinin Kurulması"" projesinin
işbaşıeğitim açılış toplantısı
Dicle Elektrik'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Maili Yardımlar Dairesi Başkanlığı'nın sözleşme makamı olduğu "Elektrik Dağıtım Sektöründe Mesleki Eğitim ve Öğretim Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezinin Kurulması Projesi", Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) öncülüğünde yürütülüyor.
Söz konusu proje kapsamında toplam 200 Elektrik-Elektronik Teknolojisi alan öğretmeninin elektrik şebekeleri konusunda teknik eğitim görmesi ve sektördeki çalışanların yeteneklerinin geliştirilmesinin yanında kalifiye teknik personelin yetiştirilmesi hedefleniyor.
Diyarbakır'da düzenlenen toplantının hemen sonrasında, Elektrik-Elektronik Teknolojileri dalında çalışan öğretmenlere bilgi ve deneyimlerini artırmaları için çeşitli eğitimler sunulacak.
Avrupa Birliği ve Türkiye'nin desteklediği proje kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı'nca Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden seçilen 19 öğretmene, Dicle Elektrik uzmanları tarafından teknik konularda iş başı eğitim sağlanarak sektöre alanında uzman eğitmenler kazandırması hedefleniyor.
PROJE GELECEĞİN ELEKTRİK MÜHENDİSLERİNE KAPI ARALAYACAK
Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, nitelikli iş gücüne vurgu yaptığı açılış konuşmasında, "Merkezine insanı alan çalışmaların önemini bu günlerde daha iyi anlıyoruz. Donanımlı insan kaynağı ile çok daha iyi hizmetler yürütülebileceğimize eminim. Bu tür projeler ise nitelikli insan kaynağı yetişmesine doğrudan katkı sağlıyor. Biz 6 bölgede 4 bin 500'ü tekniker olmak üzere 7 bini aşkın çalışma arkadaşımızla kesintisiz ve kaliteli elektrik temini için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hizmet bölgemizde daha nitelikli insan kaynağını nasıl artırabileceğimiz konusunda sürekli insan kaynakları ve akademi birimlerimiz ile çalışmalar yapıyoruz. Bu projenin elektrik ekosistemine çok büyük katkı olacağına inanıyorum. Bu projeyi hayata geçiren sektör çatı örgütümüz olan Elder'i kutluyorum. Biz bu projeyi birçok ilk için bir başlangıç olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.
21 ELEKTRİK DAĞITIM BÖLGESİNDE YILLIK 35- 45 MİLYAR TL YATIRIM
Diyarbakır'daki toplantıda konuşan Elder Genel Sekreteri Mustafa Özge Özden, derneğin görev ve sorumluluk alanlarından söz ederek, 81 ilde 21 dağıtım bölgesinde faaliyet gösterdiklerini ve yıllık ortalama 35-40 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını belirtti.
Özden, hali hazırda sektörün 67 binin üzerinde çalışma arkadaşlarına sahip olduklarına değinirken çalışanların nitelikli olması ve sahanın ihtiyaçlarına cevap verebilmesini önemsedikleri için bu eğitim projesini hayata geçirdiklerini kaydetti.
ELEKTRİK DAĞITIM SEKTÖRÜNDE, MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SEKTÖREL YETKİNLİK GELİŞTİRME MERKEZİ
"Elektrik Dağıtım Sektöründe Mesleki Eğitim ve Öğretim Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezinin Kurulması Projesi", sektördeki aktörlere hizmet vermek üzere bir eğitim merkezinin kurulması, çevrimiçi bir öğrenme yönetim sistemi kurulması, uygulamalı ve online eğitimler verilmesi amacıyla Elder tarafından hayata geçirildi.
Proje kapsamında ülke genelinde Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanında görev yapan toplam 200 öğretmene elektrik dağıtım şebekeleri ve işleyişleri konusunda eğitim verilecek.
Eğitimler, Dicle Elektrik dışında Başkent, GDZ, Çamlıbel, ADM, Trakya ve Sakarya Elektrik Dağıtım şirketlerinde de gerçekleştirilecek.