Diyarbakır’da kaçak çaya rakip: Yeni nesil kahveler!

Kaçak çay tüketimi ile dikkat çeken Diyarbakırlılar son yıllarda kahveye yöneldi. Espressolab Stat Şubesi Mağaza Müdürü Gülistan İlişer, Diyarbakırlıların yeni nesil olarak tanımlanan kahve çeşitlerini sevdiğini söyledi.

AMİDA HABERDiyarbakır’da kaçak çaya rakip çıktı. 40 yaş üstü Diyarbakırlılar kaçak çayı, gençler ise kahve çeşitlerini tercih ediyor. Kayapınar İlçesi Stadyum Espressolab Şubesi’nin mağaza Müdürü Gülistan İlişer, Dünya Kahve Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Kahvenin kültürel ve sosyal önemine vurgu yapan İlişer, dünya genelinde olduğu gibi Diyarbakır’da da yeni kahve çeşitlerinin beğenildiğini dile getirdi.

Diyarbakır ‘yeni nesil kahveleri sevdi’

İlişer, son yıllarda günlük hayatımızda iyice yer edinen kahvenin Diyarbakır'da da çok tüketildiğini söyleyerek, “Kahve tutkunları, genellikle sakin, nezih ve geniş mekanları tercih ediyorlar. İnternet çağında olduğumuz için birçok kişi dizüstü bilgisayarından çalışmayı tercih ediyor. Birçok müşterimiz mekanımızda hem kahvesini yudumluyor hem de bilgisayar üzerinden işini yapıyor” dedi.

‘Kahvelerimiz sürekli yeniliyoruz’

Özellikle genç kesimin yeni nesil olarak tanımlanan kahve çeşitlerine ilgi duyduklarını gözlemlediklerini belirten İlişer, “Gençler kahve çeşitlerinin bol olduğu mekanlarda hem uzun uzun sohbet ediyorlar hem de ithal edilen kaliteli kahvenin tadına varıyorlar. Biz üç çeşit kahve kullanıyoruz ve her 6 ayda bir kahvelerimiz yenileniyor. Müşteri yeni ve kaliteli kahve istiyor, biz de bu hizmeti sağlamaya çalıyoruz. Aroması az ve keskin olmayan kahve çeşitleri daha çok tercih ediliyor” diye konuştu.

Diyarbakır’da günde yüzlerce kilo tüketiliyor

Diyarbakır’da günlük olarak yüzlerce kilo kahvenin tüketildiğini belirten İlişer, günlük ortalama 16-17 kilo kahve tükettiklerini söyledi.

Kahve müptelalarının arttığına dikkat çeken İlişer, bazı müşterilerin bir oturuşta 2-3 kahve içtiklerini söyledi. Sütlü kahvelerin genç kesim tarafından daha çok tüketildiğini söyleyen İlişer, sade kahve hayranlarının da azımsanmayacak kadar çok olduğunu dile getirdi.

Kahve mutluluk hormonu salgılıyor

Kahvenin bir özelliğinin de mutluluk hormonu salgıladığını belirten İlişer, bunu müşterilerde gözlemlediklerini ifade etti. Bilimsel bazı açıklamalara göre, gün içerisinde tüketilen kahvenin dopamin hormonu salgıladığı kanıtlanmış bir durumdur. Dopamin hormonu halk dilinde mutluluk hormonu olarak bilinmektedir; beyindeki dopamin hormonu, mutluluk seviyesi olarak tanımlanıyor. Araştırmaya göre kahve tüketildiğinde gün içerisinde, ruhsal ve psikolojik açıdan insanlar kendilerini mutlu hisseder.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri