Diyarbakır’da kestane fiyatları pes dedirtti!

Kışın genelde sobaların üzerinde zevkle pişirilip yenen meyve olarak bilinen kestane, bu yıl sevenleri tarafından doya doya yenemeyecek.

Diyarbakır’da kestane fiyatları pes dedirtti! Kışın genelde sobaların üzerinde zevkle pişirilip yenen meyve olarak bilinen kestane, bu yıl sevenleri tarafından doya doya yenemeyecek.

Diyarbakır’da havaların iyice soğumasıyla mevsimi gelen kestane, tezgahlardaki yerini almaya başladı. Kilosu 200 liradan başlayan ve halk arasında severek tüketilen kestanenin, geçen sene fiyatı ortalama 100-110 lira civarındayken yükselen enflasyon, kestane fiyatının da uçmasına sebep oldu. Aktarda müdür olarak çalışan Mehmet Karakoç kestane fiyatın bu kadar yükselmesine bende şaşırıyorum, pes dedirtiyor diyerek 20 liraya sadece 4 adet kestane verebildiklerini ifade etti. Mehmet Karakoç: Kestane fiyatları bu yıl iki hatta üç katına kadar çıktı. Geçen sene 100- 110 liraya veriyorduk bu sene kestanenin kilosu 200 lira olmuş durumda. . Kestane ağacında doğal bir şekilde yetişen bir ürün herhangi bir zahmeti yok tek zorluğu ağacından toplayıp tezgaha getirmek.  Kestanenin kilosu nasıl 200 liraya oluyor bende şaşırıyorum buna. Bir kilo alan artık yarım kilo alıyor, yarım kilo alan da grama düşmüş durumda.

Tanesini beş liradan satılıyor!

Kestane fiyatının tabiri caizse dudak uçuklattığını ifade eden Karakoç tanesinin 5 liradan satıldığını dile getirdi. Karakoç, “Kestane tezgaha gelir gelmez dudak uçuklatmaya başladı. Tanesi ise 5 lira olmuş durumda. Bir öğrencinin okul harçlığı 20 lirayken, gelip 20 liralık kestane istediği zaman sadece 4 tane kestane verebiliyorum. Kimisi de 20 liraya kestane mi kaldı diyor. 20 liraya istenen 4 tane kestane bile bazen 23-24 liraya geliyor yani 20 liraya bile satılmıyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri