Diyarbakır’da ‘öldüren serum’: Mühendisi hayattan kopardı

Diyarbakır’da özel bir hastanede bel fıtığı ameliyatı olan Ayşe Odabaşı, dinmeyen ağrıları için aynı hastaneye başvurdu. Acilde takılan serumdan 15 dakika sonra, fenalaşarak yaşamını yitirdi.

AMİDA HABER- Diyarbakırlı makina mühendisi Ayşe Odabaşı geçtiğimiz hafta bel fıtığı ağrıları üzerine kentteki özel bir hastaneye gitti. Doktorun kararı ile Ayşe Odabaşı, 8 gün önce ameliyata alındı. 48 yaşındaki Odabaşı, ameliyat sonrası sağlık durumunun iyi olduğu değerlendirilerek evine gönderildi.

Serumdan sonra fenalaştı

Ameliyatı yapan doktor Odabaşı’nı taburcu etti, bir hafta sonra işe başlayabileceğini söyledi. Ameliyattan 10 gün sonra işe başlayan Odabaşı’nın ağrıları dinmeyince ameliyat olduğu özel hastaneye başvurdu. Ameliyatını yapan doktora muayene olan Ayşe Odabaşı’na aynı hastanenin acil servisinde uygulanmak üzere serum reçete edildi. Acil serviste serum uygulandığı sırada, 47 yaşındaki Odabaşı, fenalaştı, vücudu morarmaya başladı. Doktorların müdahalesi ile genç kadın entübe edildi, ancak kurtarılamadı. Ayşe Odabaşı, uygulanan serumdan 15 dakika sonra hayatını kaybetti.

‘Kendi ayağı ile hastaneye gitti’

Skandal ölümle ilgili Amida Haber’e konuşan baba Abdulvahap Odabaşı şunları söyledi: “Kızım 10 gün önce bel fıtığı teşhisiyle ameliyat edilmişti. Ameliyat sonrası bir süre sağlık durumu iyiydi. Ameliyat sonrası doktorumuz her şeyin yolunda olduğunu söylemişti. Ancak kızımın işe başladığı ilk gün, büyük sağlık sorunları yaşadı ve hemen hastaneye koştu. Burada yapılan müdahaleden sonra yaşamını yitirdi.”

Aile can, hastane para derdine düştü

Hastanenin kızına yanlış tedavi uyguladığını iddia eden baba Odabaşı, yaşananları şöyle anlattı: "Hastane, kızım komada yatarken bile benden para talep etti. Gerekli tıbbi müdahalelerin yapılması için 120 bin lira ödeme yapmam gerektiğini söylediler. Ayrıca, kızımın alerjik bir maddeye maruz kaldığını ve hastane personelinin bu durumu önceden bilmediğini iddia ettiler.”

Suç duyurusunda bulundu

Baba Abdulvahap Odabaşı, kızının ölümünde ihmal olduğunu iddia ederek hastane ve ilgili sağlık görevlileri hakkında şikayetçi oldu.

Gözyaşları arasında toprağa verildi

Ayşe Odabaşı'nın cenazesi, yapılan otopsi sonrası ailesi ve yakınları tarafından Yeniköy Mezarlığı'na defnedildi. Taziyelerini kabul eden Odabaşı ailesi, kızlarının ani kaybıyla sarsıldı.

Ayşe Odabaşı Kimidir?

Diyarbakır’da dünyaya gelen 48 yaşındaki Ayşe Odabaşı bir çocuk annesi idi. Abdulvahap Odabaşı'nın kızı olan Ayşe Odabaşı, aile şirketinde mühendis olarak çalışıyordu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri