Diyarbakır'da PDR Günü kutlandı

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (PDR-DER) Diyarbakır İl Temsilciliği, 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Gününü yemekli bir etkinlikle kutladı.

AMİDA HABER - PDR-DER Diyarbakır İl Temsilciliği, 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü vesilesiyle yemekli bir etkinlik gerçekleştirdi.

5.'si düzenlenen etkinlikte psikolojik danışma alanında çalışan profesyoneller, akademisyenler ve lisans öğrencileri katıldı.

Amaç bireylerin ruh sağlığını desteklemek

PDR Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Uzm. Psikolojik Danışman Hayriye Müjde Erçetin etkinlikteki konuşmasında, psikolojik danışmanlığın bireylerin ruh sağlığını desteklemek amacıyla sürekli geliştiğini vurgulayarak, derneklerinin ruh sağlığına dair farkındalığı artırma, psikolojik danışmanlık hizmetlerini yaygınlaştırma ve mesleği güçlendirme konusundaki sorumluluklarının farkında olduklarını belirtti.

‘Sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmaktadır’

Psikolojik danışmanlık, bireylerin ve toplumun ruh sağlığını desteklemek için vazgeçilmez bir alan olduğunu belirten Erçetin: “Artan sosyal stres faktörleri, ekonomik belirsizlikler, doğal afetler ve pandeminin etkileri, bireylerin psikolojik danışmanlık hizmetlerine olan ihtiyacını önemli ölçüde artırmıştır. Bireyler karşılaştıkları zorluklarla başa çıkabilmek için profesyonel destek arayışındadır. Psikolojik danışmanlar, bu süreçte bireylerin duygusal yüklerini hafifletmelerine ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmaktadır” dedi.

‘Geçmişimize sahip çıkarak geleceğe yol almaya devam ediyoruz’

Ruh sağlığına dair farkındalığın artırılması, psikolojik danışmanlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve mesleğin güçlendirilmesi adına yüklendikleri sorumluluğun farkında olduklarını ifade eden Erçetin, şöyle konuştu: “Teknolojideki gelişmelerle birlikte çevrimiçi danışmanlık hizmetleri ve yenilikçi terapötik yöntemlerin yaygınlaşması, bireylerin psikolojik destek olanaklarına daha kolay erişilebilmelerine olanak tanıyacaktır. Ayrıca, toplumsal değişimler ve kültürel çeşitliliğin artması, psikolojik danışmanların farklı geçmişe sahip bireylerle etkili bir şekilde çalışabilme becerilerini geliştirmelerini gerektirecektir. Önleyici hizmetlerin ve toplum ruh sağlığı projelerinin artması, mesleğimizin gelişiminde de önemli bir rol oynamaktadır. Özverili bir şekilde geçmişimize sahip çıkarak geleceğe yol almaya devam ediyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri