Diyarbakır’da Selçuklu, Emevi Abbasi Ve Bizans Dönemlerine Ait Tarihi Eserler Ele Geçirildi!

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yapılan planlı ve istihbarı çalışmalar neticesinde; Anadolu Selçuklu, Emevi Abbasi ve Bizans dönemlerine ait muhtelif sikke ve tarihi eserler düzenlenen operasyonla ele geçirildi.

Diyarbakır’da Selçuklu, Emevi Abbasi Ve Bizans Dönemlerine Ait Tarihi Eserler Ele Geçirildi! Operasyonda toplamda 33 adet obje ele geçirildi.

3 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yapılan planlı ve istihbarı çalışmalar neticesinde; Silvan İlçesinde Anadolu Selçuklu, Emevi Abbasi ve Bizans dönemlerine ait muhtelif sikke ve tarihi eser getirileceği öğrenildi.

Söz konusu tarihi eserlerin aynı yerde satılacağı yönünde bilgi elde edilmesi üzerine icra edilen operasyon neticesinde 3 şüpheli şahıs yakalandı.

33 ADET OBJE ELE GEÇİRİLDİ

Şüpheli şahısların aracında yapılan kontrolde; 23 adet farklı ebatlarda sikke, 6 adet yüzük ve 4 adet obje olmak üzere toplamda 33 adet obje ele geçirildi. Yakalanan 3 şüpheli şahısların işlemleri tamamlandıktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri