Diyarbakır’da Süryani cemaatinden Noel ayini!

Hz. İsa'nın doğum günü olarak kabul edilen Noel nedeniyle Diyarbakır ‘un Sur İlçesi’ndeki tarihi Meryem Ana Süryani Kilisesi’nde düzenlenen ayin düzenlendi.

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde bulunan ve Süryani cemaati için önemli kiliselerin başında gelen Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi’nde Noel ayini gerçekleştirildi. Mardin Dayrulzafaran Manastırı'ndan gelen Rahip Bıhnam Samarjy  ayini yönetti.

Çörek ve şeker ikram

Ayinde, Süryanice dualar okunurken, birlik, beraberlik için ilahiler seslendirildi. Az sayıda cemaatin katıldığı ayinde yazar Şehmus Diken de hazır bulundu.  Hz. İsa’nın doğum günü nedeniyle bir araya gelen yurttaşlar dini inançları gereği mum yakıp dua etti. Süryanilerin mum yakıp, dilek dilediği ayin sonunda katılımcılara çörek ve şeker ikram edildi.

 ‘Huzur ve kardeşlik diliyoruz’

Meryem Ana Kilisesi Papaz Yardımcısı Saliba Açiş, Diyarbakır'da Süryani cemaatinden 20 kişi kaldıklarını, bu nedenle biraz hüzünlü olduklarını belirterek, “Müslüman eş, dostlarımız böyle kutsal bir günde bizi yalnız bırakmadılar. Böyle kutsal bir günde bizimle birlikte oldukları için teşekkür ediyoruz. Bu bayramın bütün dünyaya barış, huzur ve kardeşlik getirmesini diliyoruz. Etrafımız savaşlarla dolu. Nerede bir savaş varsa bütün dualarımız bu savaşların durdurulması için. Umudumuz, bütün dualarımız onunla ilgili." İfadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri