Diyarbakır’da TOKİ konut yaptı, okul yapmadı!

Diyarbakır’da depremzedeler için inşa edilen Oğlaklı TOKİ Konutları’nda projede olmasına rağmen okul yapılmadı. Öğrenciler, servislerle 15 kilometre ötedeki okullara taşınıyor.

AMİDA HABER - 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Diyarbakır’da evi yıkılan veya ağır hasar görenler için TOKİ tarafından Oğlaklı Mahallesi'nde toplam 6 bin 40 konut inşa edildi.

Konutlar 5 etap halinde tamamlandı ve 5 ay önce anahtar teslimlerine başlandı. 2’inci etabın kura işlemleri tamamlandı geriye kalan 3 etap için kura çekiminin yapılması bekleniyor.

15 kilometre öteye

6 bin 40 konutun inşa edildiği Oğlaklı TOKİ konutlarında, projede olmasına rağmen okul inşa edilemedi. 9 Eylül’de eğitim başladı, ancak TOKİ’de oturan onlarca çocuk için sıkıntı başladı. İlkokul öğrencileri 15 kilometre ötedeki Yeşildallı İlköğretim Okulu’na, ortaokul öğrencileri de aynı mesafede bulunan Karacadağ İlköğretim Okulu’na yönlendirildi. Mahalle sakinleri, konutlarla eş zamanlı olarak okulun da yapılmamasına tepki gösterdi. Okulun yapılacağı bölgeye geçici olarak konteynır okul kurulması gerektiğini belirten mahalle sakinleri, sorunun çözümünü istedi.

‘Ek servisler çıkarılacak’

Konu hakkında görüştüğümüz Oğlaklı Mahallesi Muhtarı İhsan Taş ise şunları söyledi: “Okulun yapılması için ihale tamamlandı. İnşaatının yakın zamanda başlamasını bekliyoruz. Yetkililerle yaptığımız görüşmelerde prefabrik kurulmasını talep ettik. Şuan çocuklar yakındaki okullara servislerle götürülüyor. Ufak tefek pürüzler var. Onlar için de ek servis çıkarılacak, planlaması yapıldı” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri