Diyarbakır'da Ulu Camiyi gören turist Müslüman oldu

Diyarbakır’a turistik gezi için gelen Alman vatandaşı, tarihi Ulu Camiinden etkilenerek Müslüman olmaya karar verdi. Altair ismini alan Alman turist Sur Müftülüğü'nde şehadet getirerek Müslüman oldu.

AMİDA HABER - Diyarbakır'a turistik gezi için gelen Almanya vatandaşı Pedagog Freter (32), ziyaret ettiği tarihi Ulu Camiinden etkilenerek Müslüman oldu.

Almanya'da yaşayan 32 yaşındaki Pedagog Freter, Diyarbakır'a turistik gezi için geldi. Merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camiine gelen Freter, caminin yapısından ve Müslümanların ibadetinden etkilendi.

Müftülükte Müslüman oldu

Ulu Camii rehberi Yaser Aydın da, Freter'e İslam dininin güzellikleri ve cami ile kentin tarihini anlattı. Müslüman olmaya karar veren Freter için Sur İlçe Müftülüğünde 'İhtida Merasimi' düzenlendi.

Freter, adını da değiştirdi

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde Sur İlçe Müftüsü İlhan Günay, Freter'e İslam dininin temel esasları hakkında bilgi verdi.

Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Preter, 'Altair' ismini aldı. Sur İlçe Müftüsü Günay, Altair'i tebrik ederek 'İhtida Belgesi' ile birlikte Kur'an-ı Kerim hediye etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri