Diyarbakır’da usta öğreticiler maaş alamadı: Mağduruz!

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü’ne (MEB) bağlı halk eğitim merkezlerinde çalışan usta öğreticiler maaş alamadıklarını iddia etti.

AMİDA HABER- Maaşları yatmadığını iddia eden usta öğreticiler mağdur edildiklerini ve yetkililerin bu duruma çözüm bulması için çağrıda bulundu.

'Mağdur edildik'

Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğreticilik yapan İ.M., günlerdir maaş alamadıklarını söyledi. İ.M, “Maaşlarımız normalde ayın başında yatıyordu. Daralmaya gidiyoruz adı altında maşların ödeme tarihi 15'ine çekildi. Mağdur edildik. Bütün planlarımızı ona göre yaptık. Fakat ayın 15'i geçmesine rağmen maaşlarımız yatmadı.

Yetkili birilerinim aradım. Kasada bütçe kalmadığı, kasaların boşaldığını bu yüzden de maaşlarımızın 22’sinden sonra yatırılacağı söyledi. Kadroluların maaşı yatırılması gereken tarihte yatırılırken biz usta öğreticilerin maaşları neden doğru düzgün yatırılmıyor. Bu durum sadece Diyarbakır için geçerli değil. Türkiye genelinde de aynı durum yaşanıyor, binlerce insan mağdur ediliyor. Ben kiramı ödeyemedim. Bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri