Diyarbakır’daki muhtarlar işini gücünü bıraktı: İşte nedeni…

Diyarbakır’daki muhtarlar son dönemlerde muhtarlıklara gelen binlerce icra evrakları nedeniyle iş yapamaz hale geldi.

AMİDA HABER – Türkiye’de yaşanan enflasyon ve ekonomik kriz vatandaşların bankalara olan borcunu ödeyememesine neden oldu. Başta Diyarbakır olmak üzere hemen hemen tüm kentlerin muhtarlıklarına icra dosyaları yağmaya başladı. Türkiye’de icra dosyaları 39 milyonu aştı, vatandaş haciz ile karşı karşıya.

Diyarbakır’daki muhtarlıklarda yer kalmadı

Amida Haber’in muhtarlardan aldığı bilgilere göre Diyarbakır’daki her muhtarlığa son dönemlerde gelen icra evraklarının sayısı bir yıl öncenin iki katı. Bazı muhtarlıkların dolaplarında, raf ve çekmecelerinde yer kalmadı. Özellikle de Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde bulunan Bağcılar Mahallesi Muhtarlığı’nda. Muhtar Şeyhmus Şirdenli’nin CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na verdiği bilgilere göre Diyarbakır’daki muhtarlar gelen binlerce icra dosyaları nedeniyle artık iş yapamaz hale geldi.

‘Belediye ve kaymakamlığa gidemiyoruz’

Bağcılar Mahalle Muhtarı Şeyhmus Şirdenli, vatandaşlar icra dosyalarını muhtarlıktan alabilsin diye, muhtarlıktan bir an bile ayrılamadıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Bizler bu evraklar nedeniyle muhtarlıktan ayrılamıyoruz. Bir taziyeye bile gidemiyoruz. Çünkü muhtarlığımda binlerce icra dosyası evrakları var. Adım atacak yer kalmadı. Vatandaşlar mağdur olmasın evraklarını alabilsinler diye muhtarlıktan ayrılamıyorum. Bu sefer de belediyelerde, kaymakamlıklarda mahalleye hizmet için yapmamız gereken görüşmeleri yapamıyoruz. Elimiz, ayağımız bağlandı, ne yapacağımızı şaşırdık.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri