Diyarbakır’dan çağrı: Şiddet uygulayan kişinin sigortası kesilsin

Diyarbakır’da görev yapan Kadın Doğum uzmanı Dr. Pelin Değirmenci darp edildi. Hekimler Birliği Sendikası yaptığı açıklama ile saldırıyı kınadı.

AMİDA HABER- Hekim Birliği Sendikası, Diyarbakır’da, Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde poliklinik hizmeti veren Dr. Pelin Değirmenci’nin darp edilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları bahçesinde bir araya gelen sağlıkçılar adına hazırlanan basın açıklamasını Hekim Birliği Sendikası Diyarbakır temsilcisi Dr. Kemal Noyan okudu.

Dr. Pelin Değirmenci Ayçiçek’in 25 Temmuz tarihinde hastaları tarafından saldırıya uğradığı belirtildi.

Açıklamada, “Sağlık hizmeti zorla verilemez, zorla alınamaz. Karşılıklı saygı ve güvenin tesis edilmediği bir sağlık sistemi içerisinde, günden güne toplumun doktorsuz kalacağı çok açıktır.

Hekim ve sağlık çalışanı sayısı arttırılmadan, sağlıkta dönüşüm programı kapsamında altyapı hazırlıkları tamamlanmadan randevulu sisteme geçilmesinin sorumlusu hekimler değildir.

Giderlerse gitsinler denilen memleketi terk etmenin sorumlusu hekimler değildir.

Altyapısı hazırlanmamış Sağlıkta Dönüşüm Programının sorumlusu hekimler değildir. Eğitim düzeyi düşük bir toplumda popülist politikaların sorumlusu hekimler değildir.

Fiziki mekanları uygun olmayan Sağlık kuruluşlarının sorumlusu hekimler değildir.

Liyakatsiz, tecrübesiz taşeron personellerin hastanelerde çalıştırılmasının sorumlusu hekimler değildir.

Fazla iş yükünden kaynaklı hastalara yeterince zaman ayırılamamasının sorumlusu hekimler değildir.

Aşırı artan hasta sayısına bağlı olarak hastaların bekleme süresinin artmasının sorumlusu hekimler değildir.

Ciddi sağlık sorunlarına rağmen Randevu bulmakta zorlandığımız hekimlere uygulanan şiddet, artık biz hekimlerde çalışma şevki bırakmamış, her bir hekimi yurtdışına çıkan hekimler kervanına katmaktadır.

Ülkemizde uygulanan popülist sağlık politikaları sağlık çalışanlarına karşı şiddet olaylarını arttırmakta bu da toplum sağlığını olumsuz yönde etkileyerek durumun tehlikeli bir boyuta dönüşmesine neden olmaktadır.

Sağlıkta şiddete başvuran vatandaşa sadece adli işlem yapılmamalı, idari hak mahrumiyetine maruz bırakılmalı, Hekimlere ve tüm sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan kişinin sosyal sigortası acil haller dışında kısıtlanmalıdır.

Şiddete başvuran kişi tutuklu yargılanmalı, ertelemesiz şekilde cezası infaz edilmeli, toplum sağlığının temini için cezalar üst sınırdan verilmelidir. Sağlık çalışanına uygulanan şiddet, insanlığa karşı uygulanan suçlar kapsamına alınmalı, toplum sağlığı güvence altına alınmalıdır.

Yeni Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na sesleniyoruz: Öncelikli talebimiz, hekimleri ve sağlık çalışanlarını şiddete karşı koruyacak tedbirlerin hayata geçirilmesidir. Hekimlere yönelik şiddetin son bulduğu, güvenli ve huzurlu bir çalışma ortamının sağlandığı bir geleceğe birlikte ulaşma temennisiyle, tüm meslektaşlarımızı birlik olmaya çağırıyoruz. Unutmayınız ki sağlık çalışanına şiddet uygulayan cehalete karşı esaret ancak cesaretle, birlik ve beraberlikle kırılabilir. Meslektaşımıza tekrar geçmiş olsun diyor, hukuki ve manevi her konuda yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri