AMİDA HABER – Diyarbakır Valiliği, İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 101 kişinin Diyarbakır’ın 13 ilçesinde farklı hizmet alanlarında değerlendirilmek üzere istihdam edileceğini duyurdu.
Valiliğin duyurusunda, “İl Müdürlüğümüz tarafından özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin istihdam edilebilirliğini artıracak; bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazandırmak amacıyla; İl Müdürlüğümüz ile Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde ilçelerimiz Bağlar, Çermik, Çınar, Çüngüş, Eğil, Ergani, Hazro, Kayapınar, Kulp, Lice, Silvan, Sur, Yenişehir ilçelerimiz nezdinde Kültürel faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla İşgücü Uyum Programı kapsamında toplam 101 katılımcı istihdam edilecektir.” denildi.
Başvurular ne zaman ve nasıl olacak?
Program başvuruları 23-27 Ocak 2025 tarihleri arasında alınacak. Başvurular İŞKUR e-şube, e Devlet, Alo 170 ve Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü üzerinden yapılacak. Tüm başvuru sahiplerinin İŞKUR sistemimde bulunan adres ve iletişim bilgilerinin güncel olması gerekiyor.
İUP’e Başvuru ve Katılım Şartları şu şekilde:
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
- 18 yaşını tamamlamış, 19 yaşından gün almış olmak,
- Programa başvuru ve program başlangıç tarihi itibariyle son bir ay işsiz olmak,
- Emekli ve malul aylığı almamak, (yaşlılık, malullük veya vazife malullüğü bağlanmamış olmayı ifade eder)
- Program talep tarihinden önceki bir yıldan programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak,
- Kurum tarafından sunulan Aktif İşgücü veya İşsizlik Sigortası programlarının yararlanıcısı olmamak,
- Hane geliri, aynı adreste oturan kişilerin toplam kazancı net asgari ücretin iki katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler İUP’a katılamaz.
- İUP başvuru ve katılım şartları yönünden yapılacak kontroller sonucunda başvuru sahipleri İUP’a katılma hakkı kazanacaktır. İUP ilanında katılım şartlarının sağlanmadığının program başladıktan sonra tespit edilmesi halinde katılımcının programdan ayrılışı yapılacaktır.
Program Detayları
- Yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süre ile uygulanacak programlar; ilk dört hafta yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftalık 37,5 saat (5 gün), diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saattir (3 gün) uygulanacaktır. Ayrıca programa başladıktan sonra program katılımcılarının başka yerde çalışmasının önünde bir engel de bulunmamaktadır.
- Bir katılımcı, programlardan azami 140 fiili gün faydalanabilecektir.
BAŞVURU TARİHLERİ | 23.01.2025 - 27.01.2025 |
SEÇME YÖNTEMİ VE TARİHİ | Noter Kurası 04.02.2025 Saat:10.00 |
TOPLAM ÇALIŞMA SÜRESİ | 134 Fiili Gün |
ÇALIŞMA TARİHLERİ | 10.02.2025 – 28.11.2025 |
SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ | 08.02.2025 |