Diyarbakır’ın o AVM’si ablukaya alındı!

Diyarbakır’ın o AVM’si akşam yapılacak yürüyüş nedeniyle ablukaya alındı. HÜDA PAR Genel Başkanı çağrı yaptı.

AMİDA HABER – Diyarbakır’da HÜDA PAR’a yakın İslami sivil toplum kuruluşlarının düzenleyeceği yürüyüş nedeniyle bölgenin en büyük AVM’si olan Ceylan Karavil Alışveriş Merkezi’nin etrafı polis bariyerleriyle ablukaya alındı.

‘Gazze halkının yanındayız’

HÜDA PAR tarafından yapılan açıklamaya göre, bu akşam saat 19.00’da Ceylan Karavil AVM’nin önünden başlayacak yürüyüş Gaziler son durakta tamamlanacak. İslami STK’lar tarafından vatandaşlara şu çağrı yapıldı: “Büyük Yürüyüşe Davet, Aksa Tufanı'nın yıldönümünde izzetli Gazze halkının yanındayız. Kardeşini yalnız bırakma.”

HÜDA PAR Genel başkanı çağrı yaptı

Öte yandan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, vatandaşlara bu akşamki gösterilere katılım çağrısı yaptı. Yapıcıoğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Bir yıldır tüm dünyanın gözleri önünde bir halk soykırıma uğruyor. BM ve diğer uluslararası kuruluşlar bu katliamı seyretmekle yetiniyor. Zulme rıza göstermeyenler, katliamın yıldönümünde bir kez daha meydanlardadır. Bu tepkiler, soykırım ve işgal bitene kadar güçlü bir şekilde devam etmelidir. Başta Hür Dava'nın hür neferleri olmak üzere tüm vatandaşlarımızı ve sesimizi duyurabildiğimiz tüm insanlık alemini bu günkü gösterilerde yer almaya ve destek vermeye davet ediyorum.”

Emniyet önlem aldı

Daha önce AVM’deki bazı işyerlerine saldırırlar olmuş ve uzun süre polis işyerlerinin önünde nöbet tutmuştu. Diyarbakır emniyeti, olası saldırı girişimine karşı AVM’nin etrafını güvenlik bariyerleriyle kapatarak, etrafa polis araçları konuşlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri