Diyarbakır’ın o ilçesi büyük bir protestoya hazırlanıyor

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı beş köyünde yapılan maden ocaklarına karşı protesto gösterisi düzenlenecek.

AMİDA HABERDiyarbakır’da doğanın tahrip edilmesine karşı olarak kurulan “Kulp Kasor Havzası Koruma Platfotmu” Kulp ilçesine bağlı Akdoruk, İslamköy, Narlıca, Dolu ile Kaynak köylerinde yapılan maden ocaklarına karşı protesto gösterisi düzenleyecek. Maden ocaklarıyla doğanın tahrip edildiğini ifade eden platform üyeleri, Kulp’ta 6 Ekim’de düzenlenecek protesto gösterisine katılım çağrısı yaptı.

Kulp bölgesinde bulunan ve endemik bitkileriyle, yaban hayatıyla, balcılığı ve hayvancılığıyla meşhur onlarca köyden oluşan su havzasının maden ocaklarına karşı korunması gerektiğini belirten platform, vatandaşları doğalarını sahiplenme çağrısında bulundu.

Diyarbarkır Barosu da katılıyor

Diyarbakır Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu da bir açıklama yaparak, pazar günü düzenlenecek protesto gösterisine katılacağını duyurdu. Sosyal medyadan yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: “Doğamıza sahip çıkmak ve toprağın talanına karşı durmak için pazar günü yapılacak olan basın açıklamasına katılacağız. Halkımızı ve tüm demokratik kitle örgütlerini dayanışmaya davet ediyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri