Diyarbakır’ın tescilli ürünleri halkla buluşacak

İstanbul’da düzenlenen “Diyarbakır Tanıtım Günleri” etkinliğine ilişkin gazetemize röporatj veren Diyarbakır Lokantacılar Kebapçılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Haşim Elkaan, “Tescillenen ürünleri her hafta Diyarbakır’da vatandaşlarımıza sunacağız.” Dedi.

Diyarbakır’ın tescilli ürünleri halkla buluşacak. Diyarbakır Lokantacılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, “Tescillenen ürünleri her hafta Diyarbakır’da vatandaşlarımıza sunacağız” dedi.

Nurullah Ergün / Uğur Kasioğlu

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) tarafından İstanbul’da düzenlenen “Diyarbakır Tanıtım Günleri” etkinliklerine katılan Diyarbakır Lokantacılar Kebapçılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Haşim Elkaan Diyarbakır’ın tescilli ürünlerine ilişkin gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır’ın son 5 yıl içerisinde gastronomi anlamında coğrafi işaret tescil belgesi almada Türkiye’de en hızlı il olduğunu anımsatan Elkaan, Türkiye’de nam salan meşhur kadayıfımızın ardından gelen ciğerimizle adeta patlama yaptıklarını belirterek, “İstanbul’daki etkinlikte de bunları daha geniş kitlelere yaymanın mutluluğunu yaşıyoruz.” Dedi.

Bekleyen 20 tescil var

“Diyarbakır adına şu an 50’ye yakın tescilli belgemiz var. 20 tescilimiz içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz.” Sözlerine yer veren Elkaan, Önceden sadece karpuzu ile anılan, bugün ise çok sayıda yemeğiyle anılmakta olan Diyarbakır’ın gastronomi alanında sürekli gündemde olduğunu vurgulayarak, “Geçen yıllardaki etkinliklerle bu yıl ki etkinliği karşılaştırdığımızda hem katılımcı firma hem de ziyaretçi anlamında daha yoğun olduğunu söylememiz mümkün. Mumbar, kelle paça, kaburga dolması, ciğer ve perdeli ciğer, kadayıf, meftune, gibi birçok ürünümüz tescillendi ancak tescillenecek olan 20 ürünümüzde henüz çalışma aşamasında.” İfadelerini kullandı.

Tescilli lezzetleri halkın beğenisine sunacağız

Elkaan, “Tescillenen birçok ürünün Diyarbakır’da eski dönemlerde ailelerin özel misafirlerine yaptıkları ve ikram ettikleri ürünlerdir.  Tescilli ürünleri Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde vatandaşlara sunmak için Yenikapı bölgesinde bir mekan açmayı planlıyoruz. Bu projeyi hayata geçiremesekte esnaflarımızla birlikte her hafta farklı bir mekanda bu yöresel lezzetleri halkın beğenisine sunacağız.” Sözlerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri