Diyarbakır’ın yaz kış hareketli tek ilçesi: Oturacak yer yok

Tarihi mekanları ile ziyaretçileri büyüleyen, UNESCO Dünya Kültür Mirası Diyarbakır’ın Sur İlçesi günün her saatinde ziyaretçi akınına uğruyor.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da hava sıcaklığı 40 derecenin altına inmezken vatandaşlar akşam saatlerinde Suriçi bölgesine adeta akın ediyor. Sur’da akşam saatlerinde hareketlilik gözlenirken esnaflar ise yoğunluktan memnun.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri bir yandan ziyaretçilerin ilgisini çekerken bir yandan da gece geç saatlere kadar misafirlerini ağırlıyor. Sur’da tarihi mekanlarını ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, gece geç saatlere kadar Sur’da vakit geçiriyor.

Esnaf memnun

Surlar, burçlar, camiler, kiliseler, hanlar, hamamlar, kaleler, köprüler, tarihi evler, müzeler ve Hevsel Bahçeleri ile ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır’ın Sur ilçesi kentin ekonomisine de büyük katkıda bulunuyor. Gece geç saatlere kadar işyerlerinin açık olduğu Gazi Caddesi esnafları ise yoğunluktan memnun. Ulu Camii Önünde Çay Ocağı işleten Mahfuz Yılmaz yoğunluktan dolayı memnuniyetini dile getirirken, gece geç saatlere kadar insanların çarşıda dolaştığını, bu yıl güvenlik tedbirlerinin artırılmasıyla beraber ziyaretçilerin arttığını ve işlerinden memnun olduğunu söylüyor.

Yılmaz bu yıl Gazi Caddesi’nde gece yarısına kadar insanların gezdiğini, alışveriş yaptığını, ciğer yiyip tarihi mekanlarda vakit geçirdiklerini, bunun esnafa ve kentin ekonomisine katkı sağladığını söyledi. Sur’da özellikle akşam saatlerinde görevli polis ve bekçiler devriye gezerek herhangi bir hırsızlık olayına karşı tedbir alıyor.

Geç saatlere kadar hareketlilik

Yoğunluğun fazla olduğu yerlerden bazıları ise Hz. Süleyman Camii, Hevsel Bahçeleri ve On Gözlü Köprü. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bu tarihi mekanlar da gece geç saatlere kadar hareketliliğini koruyor. Yoğunluktan dolayı Ulu Cami ve Hz. Süleyman Camii de geç saatlere kadar ziyaretçi ağırlıyor.

Ciğere yoğun ilgi

Diyarbakır’ın tescilli yöresel yiyeceği ciğer kebabı da ziyaretçilerin bir numaralı tercihi. Ciğer yapan bazı işletmelerin sabaha kadar açık olduğu Sur’da özellikle akşam saatlerinde ciğer yemek için yer bulmak zor. Ciğer yiyen ziyaretçiler yine Diyarbakır’ın tescilli tatlısı olan kadayıfı tattıktan sonra Sur’dan ayrılıyor. Yabancı ziyaretçiler ise otellere çekilerek bir sonraki gün Sur’u gezmeye, keşfetmeye devam ediyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri