Diyarbakırlı 68 yaşındaki bakan Türkiye Şampiyonu oldu

Diyarbakır Bismilli 68 yaşındaki Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker, gençler taş çıkartarak binicilikte Türkiye şampiyonu oldu.

AMİDA HABER – Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından Gebze’de düzenlenen "Atlı Dayanıklılık Türkiye Şampiyonası’nda" 104 km’lik parkurda, “Warrior Girl” isimli atıyla yarışan Diyarbakırlı eski bakan Mehdi Eker Türkiye Şampiyonu oldu.

100’ün üzerinde sporcu katıldı

Gebze Atlı Spor Kulübü Atlı Dayanıklılık Yerleşkesi İstanbulpark Orman Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonaya, Türkiye genelinden 100'ün üzerinde sporcu katıldı.

Şampiyonada, Tarımsal Strateji ve Politika Geliştirme Merkezi (TARPOL) Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker de "Warrior Girl" isimli atıyla mücadele etti.

‘Atlar insanı kendi sınırlarını zorlamaya teşvik ediyor’

Katıldığı 104 km’lik parkurda gençlere taş çıkartarak, şampiyon olan Eker, binicilik sporunun hem fiziksel hem de zihinsel dayanıklılık gerektirdiğini vurguladı. Eker, "Atlar, insanı kendi sınırlarını zorlamaya, doğayla uyum içinde yaşamaya teşvik eden özel varlıklardır." dedi.

Eski bakan ayrıca, binicilik sporunun gençlere önemli bir sorumluluk bilinci kazandıracağına işaret ederek, gençleri doğayla ve hayvanlarla daha derin bağ kurmaya davet etti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri