Diyarbakırlı vekilden belgelerin sızdırılmasına tepki: Şüphelilere mesaj mı?

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Narin soruşturmasında belgelerin sızdırılmasına tepki gösterdi. Tanrıkulu, adalet bakanını kastederek, “Eğer bakan ilk gün çıkıp konuşsaydı, bunu sızdıranları devlet içerisinde bırakmayacağım’ deseydi, failler ederlerdi’

AMİDA HABER – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Narin Güran soruşturması sürerken, dosyanın içeriğine ilişkin ifade ve sorgu tutanaklarının medya organlarına sızdırılmasına tepki gösterdi.

Soruşturma kapsamında 10 kişinin tutuklanmış olmasına rağmen henüz olayla ilgili maddi gerçeklere ulaşılamamış olmasını eleştiren Tanrıkulu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslenerek, soruşturmada gizlilik kararı olmasına rağmen bakanlık içerisinden belge sızdırılmış olmasının suç olduğunu söyledi.

‘Şüphelilere mesaj mı?’

Tanrıkulu, “Soruşturmanın gizliliğine karar verilmiş, Adalet Bakanlığının sorumlu olduğu bir soruşturmada, bakanlığın içerisinden soruşturmanın en önemli belgelerini sızdırdılar. Şüphelilere mesaj vermek amacıyla bu belgeleri kim sızdırdı?” ifadelerini kullandı.

‘Devlet gizliliği ihlal etti’

Sezgin Tanrıkulu, “Toplamda 10 kişi tutuklanmış ama biz ölümün sebebini bilmiyoruz, çelişkili ifadeler var. 24 günde bunu çözemeyen devlet hangi soruşturmayı çözecek? Bir köy de gerçekleşen olayı, 24 günde çözemeyen bir devlet, soruşturmanın gizliliğini de ihlal etti. Neyi çözecekler?” sözleriyle soruşturma makamlarını eleştirdi.

‘Bakan ilk gün açıklama yapsaydı..’

Tanrıkulu, soruşturma evrakları sızdırıldığı gün açıklama yapılmamasına ve manipülasyona müsaade edilmesine de değinerek, “İlk gün, o soruşturma evrakları sızdırıldığı anda Bakan çıkıp açıklama yapsaydı, “Bunun hesabını soracağım. Bunu sızdıranları devlet içerisinde bırakmayacağım. Bunların amacı nedir, kamuoyuna açıklayacağım” deseydi, failler çok rahatlıkla ikrar ederlerdi ve başka bir noktaya giderdi” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri