Dünyanın gözü Diyarbakırlı Narin’de: 12 ülkeden arandı!

Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları 10’uncu gününde devam ediyor. 12 ülkede olan Narin’in bulunup bulunmadığı yakından takip ediliyor.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları aralıksız devam ediyor. RTÜK tarafından Narin’e ilişkin haberlere yayın yasağı getirilmesinin ardından köyde arama çalışmaları son buldu. Jandarma ekipleri gelen ihbarlar doğrultusunda arama tarama faaliyetlerine devam ediyor. Kayıp çocuk Narin Güran, hem Türkiye’de hem de dünya genelinde büyük merak konusu.

Dünya genelinde merak konusu oldu

Narin Güran’ın durumu sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde de yakından takip ediliyor. Google trend listelerinde en çok aranan konular arasında yer alan Narin, 12 farklı ülkede en çok merak edilenler arasında bulunuyor. Amida Haber’in Google arama istatistiklerinden derlediği verilere göre, Narin Güran hakkında en çok arama Türkiye’den yapılırken, onu Kıbrıs ve Azerbaycan takip ediyor. Ardından Almanya, Avusturya, İsviçre, Hollanda, Yunanistan, Danimarka, Birleşik Krallık, Fransa ve ABD gibi ülkelerden de yoğun aramalar gerçekleştiriliyor.

‘Narin bulundu mu?’

Narin Güran ile ilgili internet aramalarında en çok kullanılan ifade “Narin bulundu mu?” sorgusu oldu. Bunu sırasıyla “Narin Güran bulundu mu”, “Narin Güran son dakika”, “Son dakika Narin”, “Narin Diyarbakır”, “Narin olayı” ve “Narin Güran nerede” aramaları izliyor. İnternet kullanıcıları, kayıp kız çocuğunun durumu hakkında en güncel bilgilere ulaşmak için sık sık arama motorlarına başvuruyor.

İhbarlar değerlendiriliyor

Yayın yasağı sonrası, köydeki genel arama çalışmaları sonlandırıldı. Ancak, jandarma ekipleri gelen ihbarları değerlendirmeye devam ediyor. Narin’in bulunması için her türlü ihbar büyük bir titizlikle inceleniyor. 8 yaşındaki Narin Güran’ın akıbeti, başta ailesi ve yakınları olmak üzere, tüm Türkiye ve dünyada büyük bir merakla bekleniyor.

Türkiye ve Dünya Narin’in bulunmasını bekliyor

Narin Güran’ın kayboluşu, ülke gündemini meşgul etmeye devam ederken, dünya genelinde de ilgiyle takip ediliyor. 10 gündür devam eden arama çalışmaları sonucunda küçük kızın sağ salim bulunması umut ediliyor. Kayıp çocuk vakalarının her geçen gün daha da arttığı bu dönemde, Narin’in durumu insanları hem üzüyor hem de endişelendiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri