Eş Başkan Bucak’tan Diyarbakır'da Kültür ve Sanat Gezisi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Amida Akademi Söyleşileri kapsamında Diyarbakır’a gelen Yazar Gökçe Bilgin söyleşisine katıldı, sanatçı Bestami Eği’nin Antroposen adlı sergisini gezdi.

AMİDA HABER - Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfının (DİTAV) Amida Akademi Söyleşileri kapsamında Diyarbakır’a gelen Yazar Gökçe Bilgin, son romanı 05:45 İstanbul ile ilgili okurlarıyla buluştu.

Aralarında okurların ve Diyarbakır’da yaşayan yazarların da bulunduğu söyleşiye, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak ve Genel Sekreter Yardımcısı Zerin Türk katıldı.

Ev sahibi yazardan Serra Bucak'a teşekkür

Söyleşiyi takdim eden ev sahibi Yazar Şeyhmus Diken, Murathan Mungan’ın Kadından Kentler kitabını hatırlatarak, iki kadının bugünkü programına Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak’a ulaşım sponsoru olduğu için teşekkür etti.

İlk kitabı Porselen Bir Mevzu ile Vedat Türkali roman ödülü alan Bilgin, söyleşide nasıl bir ortamda büyüdüğünü, hangi kitaplardan ve yazarlardan etkilendiğini ve 05:45 İstanbul romanının felsefik arka planını ve yazma sürecini anlattı. Bilgin, söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı.

Daha sonra yine DİTAV’ın ev sahipliğini yaptığı Antroposen sergisini gezen Eş Başkan Serra Bucak’a eşlik eden sanatçı Bestami Eği, bu çağın sanayi devrimiyle başladığının öne sürüldüğünü ancak daha geriye dayandığını söyledi.

Derinleşen iklim krizine bir gönderme: "Antroposen"

Eği, “Bu çağın atıklarını dönüştürerek derinleşen iklim krizine, biyoçeşitliliğin tehdit olmasına bir gönderme yapıyorum” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri