FOTO HABER - Diyarbakır’da beklenen meteor yağmuru başladı

Diyarbakır'ın Zerzevan Kalesi’nde her yıl yüzlerce gökyüzü meraklısını bir araya getiren meteor yağmuru başladı.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da meteor yağmurlarını izlemek isteyen gökyüzü sevdalıları, Çınar ilçesinde bulunan 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi’nde buluştu.

Diyarbakırlılar 3 bin yıllık Zerzevan Kalesinin bulunduğu alanda, , halk arasında "yıldız kayması" olarak da bilinen "Perseid meteor yağmuru"nu izlemek için akın etti

Edinilen bilgiye göre meteor yağmurun en net görüneceği saatlerin 20:00-02:00 arasında olacağı tahmin ediliyor.

Tarihi Zerzevan Kalesi

Zerzevan Kalesi, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bulunan antik bir kale kompleksidir. Tarihi, milattan önce 4. yüzyıla kadar uzanan bu muhteşem yapı, geçmişin izlerini günümüze taşıyor ve ziyaretçilerini büyülüyor.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bulunan Zerzevan Kalesi, Roma Dönemi'nden kalma bir askeri garnizon ve tarihi bir yapıdır.

2014 yılından beri Doç. Dr. Aytaç Coşkun başkanlığında sürdürülen kazılarda ortaya çıkan eserler, Zerzevan'ın sadece bir kale olmadığını, aynı zamanda önemli bir ticaret merkezi ve dini bir yerleşim yeri olduğunu da gösteriyor.

Kale, 639 yılında İslam ordularının fethine kadar kesintisiz olarak kullanılmıştır. Yerleşimin surları ve yapıları I. Anastasios ve I. Justinianos dönemlerinde onarılmış ve yeniden inşa edilmiştir

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri