HÜDA PAR: Diyarbakır Kültür Yolu Festivali iptal edilsin

HÜDA PAR’ milletvekili Faruk Dinç, Diyarbakır’da 12-20 Ekim’de düzenlenecek Sur Kültür Yolu Festivali’e karşı çıkarak iptal edilmesi çağrısında bulundu.

AMİDA HABER - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Diyarbakır’da düzenlenecek olan Sur Kültür Yolu Festivali 12 Ekim’de başlayacak. Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Mersin Milletvekili Faruk Dinç, festivalin Diyarbakır ve Gazze halkını incittiğini belirterek festivalin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Dinç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “12-20 Ekim tarihleri arasında Kültür Yolu Festivali kapsamında Diyarbakır’da düzenleneceği açıklanan festival hem Diyarbakır halkını hem de Gazze’de vahşete maruz kalan kardeşlerimizi incitmektedir. Ekim ayı hem Diyarbakır için hem de İslam Dünyası için hüzün ayıdır. Filistin halkı 7 Ekim’den bu yana soykırıma uğruyor. 50 bine yakın kardeşimiz katledildi. Diyarbakır’da 6-8 Ekim’de kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları vahşice katledilmiş, onlarca kişi ise yaralanmıştı. Ekim ayının Diyarbakır halkındaki hissiyatı bu iken; Bu ayda festivaller düzenlemek aklın kabul edebileceği bir durum değildir. Festival iptal edilmelidir.”

Öte yandan düzenlenecek olan Sur Kültür Yolu Festivali duyurusunda Kürtçe’ye yer veren bakanlığın Kürtçe müzik yapan sanatçılara yer vermemesi tepkilere neden oldu.

Geçen sene de HÜDA PAR’ın karşı çıktığı ve tepki gösterdiği 2. Sur Kültür Yolu Festivali'nin müzikli konserleri iptal edilmişti. HÜDA PAR ve İslami kesimler, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısı nedeniyle festivalin iptalini talep etmişti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri