İçişleri Bakanı açıkladı: Diyarbakır’da depremden sonra son durum ne?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya merkezli depremin Diyarbakır dahil 7 ilde 249 kişinin etkilendiğini duyurdu.

AMİDA HABER - Malatya’da dün meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde Diyarbakır’ında aralarında bulunduğu bir çok il fena sallanmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, deprem bilançosuyla ilgili son verileri paylaştı.

7 ilde 249 kişi etkilendi

Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Diyarbakır’da 19 kişinin yaralandığını, yaralıların hastanelerdeki tedavilerinin devam ettiğini duyurdu.

Yerlikaya paylaşımında, “Malatya’da 55, Elazığ’da 111, Şanlıurfa’da 37, Diyarbakır’da 19, Adıyaman’da 18, Erzincan’da 6 ve Kahramanmaraş’ta 3 olmak üzere toplam 249 vatandaşımız etkilenmiştir. Elazığ’da 9, Malatya’da 2, toplam 11 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor” dedi.

194 artçı deprem meydana geldi

5,9 şiddetindeki depremin ardından da en büyüğü 3.3 olan 194 artçı meydana geldiğini ifade eden Yerlikaya şu bilgileri paylaştı: Şu ana kadar 112 Acil Çağrı Merkezimize 1.475 ihbar geldi. Bu ihbarların 1.223’ü bilgi, 252’si de yardım amaçlıdır. Kızılay tarafından Malatya ve Elazığ’da 12 bin kişilik yemek hizmeti verilmektedir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri