Kira zam oranı belli oldu: Diyarbakır’da kiralar ne durumda?

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte ağustos ayı kira zam oranı belli olurken, ortalama ev kiralarının 10-20 bin TL aralığında olduğu Diyarbakır’da kiracılar kara kara düşünüyor. Peki son oranlar kiralara ne kadar yansıyacak?

AMİDA HABER – TÜİK ile ENAG Araştırma Grubu’nun temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından gözler kira artış oranlarına çevrildi. TÜİK’in verilerine göre, Temmuz ayı enflasyonu 3,23 olarak açıklanırken, 12 aylık enflasyonu da yüzde 65,93 olarak gerçekleşti.

Buna göre Ağustos ayı kira zammı artış oranları da belli oldu. TÜİK’in yıllık enflasyon rakamları baz alınarak hesaplanacak kira artışları için zam tavanı yüzde 65,93 olarak belirlendi. Ancak ev sahipleri illa bu rakamlara göre zam yapmak zorunda değil.

Yılda iki kez kira zammı uygulamasının de yürürlüğe girmesinin ardından gelen bu rakamlar, kiracıları kara kara düşündürmeye başladı.

Diyarbakır’da durum nedir?

Üniversite şehri olan Diyarbakır’a Ağustos ve Eylül ayları itibarıyla gelen binlerce öğrenci ve atanan memurların ev kiralarında bir artışa neden olacağı düşünülüyor.

Diyarbakır’da semtlere göre değişiklik göstermekle birlikte kiralar şuanda en düşük 10 bin TL civarı ile 20 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Diyarbakır’da ev kiralarında tavan zam oranı olan yüzde 65,93 uygulandığında, 20 bin lira olan kiranın 30 bin TL’nin üzerine çıkması bekleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri