Meteoroloji’den sert uyarı: Diyarbakır’da hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 18 Ekim Cuma için Türkiye genelinde, bazı bölgelere yönelik kuvvetli rüzgar ve yağışlara dikkat çekti, Meteoroloji’ye göre bazı yerlerde zirai don da bekleniyor. Peki Diyarbakır'da havalar nasıl olacak?

AMİDA HABER – Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün “Kuvvetli Rüzgara Dikkat! Kuvvetli Yağışlara Dikkat! Zirai Don Bekleniyor!” şeklinde başlayan uyarısında, hava sıcaklığının İç ve güney kesimlerde 3-6°C azalacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin altına düşeceği tahminine yer verildi.

Yağışların, Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir, denilen açıklamada, "iç bölgelerde ise havanın parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin edilmektedir" bilgisi verildi.

Diyarbakır için hava tahmini

Öte yandan Meteoroloji Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, Diyarbakır ve bölge illerinde sıcakların mevsim normallerinin altında seyredeceği tahminine yer verildi.

Meteoroloji, Diyarbakır’da rüzgarın kuzey ve batı yönlerden hafif ve orta kuvvette eseceği tahmininde bulundu.

Meteoroloji'ye göre Diyarbakır'da 18-19 Ekim tarihlerinde, gün içinde sıcaklıkların 19 ile 21°C arasında olması bekleniyor.

Soğuk havanın etkili olduğu gece saatlerinde ise hava sıcaklığının 10-11 derecelere kadar düşeceği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri