Narin cinayetinde yeni kanıtlar bulundu: 2 izmarit DNA incelemesinde

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta katledilen 8 yaşındaki Narin Güran soruşturması devam ediyor. İtirafçı Nevzat Bahtiyar'ın ek ifadesinin ardından, evinde ve ahırında yapılan aramalarda yeni kanıtlara ulaşıldı.

AMİDA HABER – Narin cinayeti soruşturmasında, ağabeyi Enes’in diş izlerinin Narin’in kaybolduğu günle uyumlu olduğu ancak kesin bir ayrım yapılamadığı için ısırığın anneye ya da Narin’e mi ait olduğunun tespit edilemediği ifadesine yer verilmişti.

Edinilen son bilgilere göre, Narin soruşturmasında tutuklu 12 şüpheliden bir olan, Nevzat Bahtiyar'ın ek ifadesinin ardından yapılan çalışmalarda yeni deliller bulundu.

‘Yeni kamera görüntüleri var’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, en son yaptığı açıklamada Narin Güran soruşturmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. "Narin'in katilleri ağır ceza alacak" diyen Tunç, "Kamuoyuna yansımayan detaylar söz konusu. Soruşturmanın selameti açısından soruşturma gizli. Hiçbir şey karanlıkta kalmayacak. Katil veya katiller kısa sürede yargı önüne çıkarılacak. Tespit edilen birtakım kamera görüntüleri var. Kameralarla ilgili TÜBİTAK'ta çalışma yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Ahırda bulunan 2 izmarit DNA incelemesinde

Narin Güran cinayetinde bir gelişme daha yaşandı. Nevzat Bahtiyar’ın ek ifadesinin ardından, ev ile ahırda yapılan aramalarda yeni delillere ulaşıldığı, ahırda bulunan 2 izmarit üzerinde de DNA incelemesi başlatıldığı öğrenildi.

Jandarma aralıksız nöbet tutuyor

Ahırda 2 izmarit bulan uzmanlar, DNA incelemesi için delilleri merkeze gönderdi. Öte yandan jandarma Bahtiyar'ın evinde ve ahırında aralıksız olarak nöbet tutuyor.

Isırık raporunda tespit yapılamadı

Cinayet soruşturmasında, Narin Güran’ın ağabeyi Enes Güran'ın kolundaki ısırık izine ilişkin Adli Tıp 2'inci İhtisas Kurulu’nun raporu tamamlandı.

Raporda, Enes'in kolundaki yumuşak doku lezyonlarının, Narin veya annesi Yüksel Güran tarafından ısırılmış olabileceği, ancak kesin bir ayrım yapılamadığı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri