O geleneğe Diyarbakır Valiliği de uydu!

Diyarbakır’da kış sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan kuru dolmanın biberleri sınır tanımadı. Kurutmalıklar, Valilik Konutu’nun karşısındaki demir bariyerlere de asıldı.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da sonbahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte kışlık kurutmalık hazırlıkları hız kazandı. Biber ve patlıcan gibi sebzelerin kurutulduğu kışa hazırlık sezonun sonuna yaklaşılırken, birçok evin balkon ve pencereleri, iplere dizilen kurutmalıklarla doldu taştı.

Valilik konutu es geçilmedi

Lüks sitelerin bahçe tellerini süsleyen kurutmalıklardan, Diyarbakır Valiliği Konutu’nda nasibini aldı. Valilik konutunun karşısındaki demir bariyerlerine de kurutmalık biberler asıldı. Diyarbakır’ın tescilli lezzeti kuru dolmanın biberleri, kamusal alanda da yerini almış oldu.

Görevli polisler mi astı?

Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'ının hemen dibinde, sık kullanılan bir caddenin kenarındaki bariyerlere asılan biberler hem sürücüler hem de yayaları şaşırttı. Valiliğin giriş kapısının karşısında, parkın ortasında bulunan kurutmalıkların, kimin tarafından asıldığı merak konusu oldu. Çevre sakinlerinin iddialarına göre, kurutmalıklar valilik izniyle görevli polisler tarafından asıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri