Rojin Kabaiş’in babası: Kızım intihar etmiş olamaz

Diyarbakır’lı Rojin Kabaiş’in ölümünün sır perdesi aralanmayı bekliyor. Çıkan ön otopsi raporunu değerlendiren baba Nizamettin Kabaiş, kızının intihar etmediğine, öldürüldüğüne inandığını söyledi.

AMİDA HABER – Diyarbakırlı Rojin’in üniversite okumak için gittiği Van’da kaybolduktan 18 gün sonra Van Gölü’nde cenazesi bulunmuştu.

Amida Haber’e konuşan baba Nizamettin Kabaiş, Van Barosu ile iletişim halinde olduğunu ifade ederek, avukatların kendisine otopsi raporunun 15 güne kadar çıkacağını ifade etti.

‘İntihar etmiş olsaydı ilk günlerde bulunurdu’

Kızının ölümüne ilişkin net bir bilgilerinin olmadığını ancak öldürülme ihtimalinin yüksek olduğunu belirten baba Kabaiş, “Kızım masumdur, inanıyorum ki bu olay aydınlanacak. Ortaya çıkan tüm bulgular intihar ettiğini göstermiyor. 24 kilometre uzaklıkta cenazesi bulundu. Telefon ve eşarbı daha sonra oraya bırakıldı. Bunların hepsi intihar ettiğini göstermiyor. Günlerce havadan, sudan aramalar yapıldı. İntihar etmiş olsaydı cenazesi ilk günlerde bulunurdu” dedi.

Kızı Rojin’in kaldığı öğrenci yurdunun yetkililerinin kendilerine geç haber verdiğini tekrarlayarak olayın peşini bırakmayacaklarını kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri