Serra Bucak’tan Mızraklı mesajı: Kimsenin şüphesi olmasın

Yargıtay’ın hakkındaki cezayı onadığı eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’ya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak’tan destek mesajı geldi.

AMİDA HABER - 31 Mart 2019 seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı seçilen Selçuk Mızraklı, tutuklanmasının ardından yerine kayyum atanmıştı. Selahattin Demirtaş’la birlikte Edirne Cezaevi’nde tutulan Mızraklı’nın hakkındaki, 9 yıl 4 ay 15 günlük hapis cezasını Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi onaylanmıştı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, önceki dönem belediye başkanı Mızraklı’nın cezasının onanmasına tepki gösterdi.

Serra Bucak, Mızraklı’ya verilen cezanın onanmasına ilişkin sosyal medya hesabı X’ten bir mesaj paylaşarak şunları söyledi:

‘Yapacağımız tüm çalışmalarda…”

“Bir önceki dönem Diyarbakır Büyükşehir belediye eşbaşkanımız, bu kadim şehrin çok sevdiği abisi, doktoru, siyasetçi Selçuk Mızraklı’nın yalan ifade ve tanıklar eliyle oluşturulmuş dosyasında 9 yıl hapis cezası onandı. Kayyum atamalarına bahane oluşturmak için rehin tutulduğu Edirne cezaevinde 5 yılını doldurdu. Bu şehir için yapacağımız tüm çalışmaları onun fikirleri ve önerileri ile ele alacağız, kimsenin bundan şüphesi olmasın. Sevginin ve hafızanın Amed’inden kendisine bin selam olsun.”

Mızraklı: Dedem Seyit Rıza gibi...

Selçuk Mızraklı da dün hakkındaki karara tepki göstererek, “Onur ve insanlık yürüyüşümüzde nice canlarımızı yitirdik, rejimin mahkemelerinde on binlerce hukuksuzluk, adaletsizlik belgesi kararlarına tanık olduk. İşte, yeni bir karar daha çıkmış. Dedem Seyit Rıza’nın da dediği gibi: ‘Ben sizin yalanlarınızla, iftiralarınızla baş edemedim, bu bana dert oldu. Ben de sizin önünüzde boyun bükmedim, diz çökmedim, bu da size dert olsun.” demişti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri