Sezgin Tanrıkulu: Birlikte mücadele edeceğiz

CHP Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu, DİSK’e bağlı sağlık çalışlarının hakları için birlikte mücadele edeceklerini söyledi

AMİDA HABER - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’da DİSK Dev Sağlık İş Sendikası’nı ziyaret etti. Tanrıkulu, “Gasp edilen yetki ve hakları için birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Tanrıkulu, DİSK Diyarbakır Bölge Temsilcisi Hasan Eroğlu, DİSK Dev-Sağlık İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ümit Umdu ve DiSK Dev Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Bölge Şube Başkanı Cebrail Akdemir ile bir araya geldi.

Çalışma Bakanlığı’na eleştiri

Tanrıkulu; “Devrimci İşçi Sendikası Türkiye’de büyük zorluklarla mücadele ediyor. Yetki almasına rağmen maalesef Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilerini gasp etti. Üyelerini azalttı ve Türkiye’deki sayısını sahte üyeliklerle fazla gösterdi. Böylece yetki almasını engellemeye çalıştı. Büyük mücadele veriyorlar” dedi.

Tanrıkulu, sendikaya uygulanan her türlü hukuksuzluğa karşı dayanışmanın içinde olacağını söyledi. DİSK yetkilileri de Tanrıkulu’nun ziyaret ve dayanışması için kendisine teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri