Tarık Ziya Ekinci'nin cenazesi Diyarbakır'da toprağa verildi

Tarihçi ve insan hakları savunucusu Tarık Ziya Ekinci Diyarbakır’da son yolculuğuna uğurlandı.

AMİDA HABER- Tarihçi, siyasetçi, doktor ve insan hakları savunucusu Tarık Ziya Ekinci, vasiyeti üzerine Diyarbakır’da son yolculuğuna uğurlandı. Ekinci’nin cenazesi bu sabah saatlerinde Diyarbakır’a getirildi. Şehitlik Mezarlığı’nda gerçekleştirilen cenaze töreninde, Şehitlik Camii’nde dualar okundu ve cenaze namazı kılındı.

Cenaze Töreninde Yoğun Katılım

Tarık Ziya Ekinci’nin cenaze törenine, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Devrim Demir, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz, DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Cenaze namazı ve yapılan duaların ardından Tarık Ziya Ekinci toprağa verildi. Törenin ardından, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Ekinci'nin eşi Perihan Ekinci ve aile üyeleriyle birlikte taziyeleri kabul etti.

Ekinci’nin cenazesi, Diyarbakır’ın tarihi Şehitlik Mezarlığı’nda toprağa verilirken, katılımcılar Ekinci’nin uzun yıllar süren mücadelesini ve katkılarını anarak duygusal anlar yaşadı. Merkezdeki hizmetlerinin yanı sıra, akademik ve sosyal alanlarda da önemli etkiler yaratan Ekinci, arkasında büyük bir miras bırakarak son yolculuğuna uğurlandı.

Fotoğraflar: Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri