Tuncer Bakırhan Diyarbakır’da konuştu: Adres İmralı ve TBMM’dir

Diyarbakır’daki “Özgürlük Mitingi”nde konuşan DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan “Türkiye’nin toplumsal barışı iki adres var. Bu adreslerden biri İmralı, diğer TBMM’dir” dedi.

AMİDA HABER - DEM Parti’nin Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlemek istediği “Özgürlük Mitingi”ne valilik izin vermedi. Saat 13.00’da başlaması gereken miting, İstasyon Meydanı’na çıkan bütün yollar polis bariyerleri ile kapatıldığı için saatlerce başlamadı. Saatler süren pazarlıklar sonucu, vekillerin AZC Plaza önünde açıklama yapmasına izin verildi. Açıklamada konuşan DBP Eş Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ile DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan’ın konuşması, sık sık polis anonsları kesildi.

DBP Eş Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yan yana oturup konuşabilelim. Görünmeyen yerden bize mikrofonlardan bağırmayın diye. Bu halkın iradesine artık kulak verin diye. Bu kadar görmüyorum, duymuyorum, bilmiyorum zihniyeti bitirdi ülkeyi. Yeni bir anayasadan bahsediyorsunuz, iç barıştan bahsediyorsunuz, toplumsal barıştan bahsediyorsunuz. Neyin üzerine kuracaksınız? İnkârın üzerine mi? Tecridin üzerine mi? Yokluğun üzerine mi kuracaksınız? Artık kapılar açılmalı, fikirler konuşulmalı” dedi.

Polise tepki: Provoke etmeyin

DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan ise konuşmasına polisin anonslarına tepki göstererek başladı. “Türkiye barışı böyle sağlanmaz. Bir devlet memurunun eş genel başkanımızın konuşmasına müdahalesi ile iç barış sağlanmaz. Bizim muhatabımız siz değilsiniz. Bu ülkeyi yönetenlerdir. Bizim muhataplarımız bize cevap versin. Benim konuşmama müdahale etmeyin, ortamı provoke etmeyin” dedi.

‘Komploya, tecride karşıyız’

Kürt sorunun güvenlikçi politikalarla çözülmeyeceğine dikkat çeken Bakırhan, “Türkiye’nin 4 yanından insanlar bu komployu kınamak için yollara düştü. Binlerce insan engellendi. Komplo ile tecritle bu ülke nereye vardı. 22 yıldır iktidarda olan hükümete sesleniyorum. İmralı kapılarına kilit vurdunuz, bu kilit Türkiye halklarının ayaklarına pranga vurdunuz. Türkiye hem içeride, hem dışarıda ciddi bir sıkışmışlık içerisindedir. Bizler bu ülkenin geleceğini düşünenler, onun için komploya ve tecrite karşıyız” diye konuştu.

‘İki adres var’

Kürt sorunun çözümü için iki adresi olduğunu belirten Bakırhan şunları söyledi: “Türkiye’nin toplumsal bir barışa ihtiyaç var. Toplumsal barış için, adreslerden biri İmralı, diğer TBMM’dir. İmralı’nın kapılarını açın. Meclis bu sorunu bir güvenlik sorunu olarak değerlendiremez. Yeter, yetti. Gençler iş bulsun, aş bulsun diyorsak, yaşadıkları yerde doysun istiyorsak, gençler yaşamını yitirmesin istiyorsak, Ortadoğu’daki bu ateşin ülkemize sıçramasını istemiyorsak, muhatapları ile Kürt meselesinin çözülmesini sağlamamız gerekiyor.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri