Türkiye’nin gözü bu pakette: TBMM Başkanlığına sunuldu

Kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, pakete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıllardır konuşulan ancak üzerinde anlaşmaya varılmayan 9. Yargı Paketi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Muhalefet tepki göstermişti

Pakette bulunan etki ajanlığı muhalefetin tepkisini çekmiş ve medyanın gündemine oturmuştu. Tepki toplayan düzenlemeye göre; devletin güvenliği, siyasal yararları, aleyhine suç işleyenler casusluk faaliyetleri kapsamına alınacak. Türk Ceza Kanunu'nun "devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk" bölümünde yer alacak.

Devletin güvenliğine yönelik suç işleyenler yargılanacak

Buna göre; devletin güvenliği ile iç veya dış siyasal yararları aleyhine yabancı bir devlet ya da organizasyonun stratejik çıkarları veya talimatı doğrultusunda suç işleyenler, 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Fiilin, savaş sırasında veya devletin savaş hazırlıklarını, askeri hareketlerini tehlikeyle karşı karşıya bırakacak durumda olması halinde ceza katlanacak, 8 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası verilecek. Suç, milli güvenlik açısından stratejik önemi haiz birimler ile proje, tesis ve hizmetleri yerine getiren kurum ve kuruluşlarda görev yapanlar tarafından işlenirse ceza bir kat daha artırılacak.

AK Parti Grup başkanı açıklama yaptı

9 Yargı paketinin TBMM Başkanlığına sunulması ile AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, pakete ilişkin açıklamalarda bulundu.

DBP Eş Başkanları meclis başkanı ile görüştü

Öte yandan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, yeni anayasa gündemiyle Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri