‘Uyuşturucuyu azalttık ama bitiremedik’

Diyarbakır’ın eski yerleşim yerlerinde yaşanan uyuşturucu sorunu bir türlü giderilemiyor. Diyarbakır barosunun açıkladığı verilere göre uyuşturucu kullanımının 12 yaşa kadar düştüğü kentte, neredeyse tüm mahallelerde bu sorun yaşanıyor. Bu mahallelerden biri de Merkez Bağlar İlçesi’ndeki Selahattin Eyyubi Mahallesi. Diğer mahallelere nazaran daha sorunsuz olan Selahattin Eyyubi Mahallesinin şuanda en büyük sorunu uyuşturucu. Konuyla ilgili sorunlarını dile getiren Mahalle muhtarı Ramazan Şeker, “Mahallemiz

Hamza Özçelik/Berivan Kılıç

Diyarbakır’ın merkez ilçelerindeki eski yerleşim yerlerinde birçok sorun yaşıyor. Özellikle kentin yoksul mahallelerinde yaşanan sıkıntılar saymakla bitmiyor. Çarpık yapılaşmadan, hırsızlık olaylarına, günlük asayiş olaylarından uyuşturucu kullanımına kadar birçok olumsuzluklarla gündeme gelen mahallelerde yaşayan vatandaşlar, kendilerine alternatif yerler arıyor.

Depremle birlikte çok sayıda göç aldı

Bu yerlerden biri olan Diyarbakır’ın Merkez Bağlar İlçesi’ndeki Selahattin Eyyubi Mahallesi, genellikle orta kesimin tercih ettiği yer olarak biliniyor. Pahalı yerleşim yerlerine alternatif olarak görülen mahalle, deprem sonrasında çok sayıda göç aldı. Nüfusunun artmasıyla birlikte sorunlarında da artış yaşanan Selahattin Eyyubi Mahallesi, özellikle uyuşturucu kullanımı ile başı derde girdi.

Konuyla ilgili yoğun bir mesai harcayan mahalle muhtarı Ramazan Şeker, mahallesindeki uyuşturucu kullanımını azalttıklarını ancak bir türlü bitiremediklerinin altını çizdi.   Göreve başladığından beri mahallenin birçok sorununu çözen muhtar Ramazan Şeker, mahalledeki eksikliklerini, şuana kadar yaptıkları faaliyetleri ve yetkililerden beklentilerini Özgür Haber’e anlattı.

‘Sorunları ve eksiklileri giderdik’

İlk döneminde mahallesi için yaptıklarını söyleyen Şeker, “30 yıl boyunca bozuk olan kaldırımlarımızı, parkla alakalı sorunlarımız, mahallenin aydınlatma ile ilgili sorunları vardı. Göreve geldiğimizde ilk olarak bu sorunları ve eksiklileri giderdik. Daha projelerimiz var inşallah onları da gerçekleştireceğiz. Mahallemizin en büyük sorunları ise uyuşturucudur ve hırsızlıktır” dedi.

“Mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız var”

Mağdur olan vatandaşlar için çalışma yaptıklarını belirten Şeker, ”Deprem ve pandemiyle birlikte mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız var. İnsanlar yeterince yardım alamadı. İhtiyacı olmayan alıyor. Olanda alamıyor maalesef. Bu tür sıkıtınlar var bununla alakalı çalışmalar yapıyoruz. Gereken kurumlarla düzeltmek için görüşüyoruz” diye konuştu.

“Orta kesim insanlar, memurun, emeklinin yaşadığı bir yer”

Mahallesinin yapısıyla ilgili bilgiler veren muhtar Ramazan Şeker şunları söyledi;

“Mahallemizde orta kesim insanlar oturuyor. Şuana kadar diğer mahallelere göre sorunları olmayan bir mahalle. Memurun, emeklinin yaşadığı bir yer.  Aslında pek sorunumuz yoktu ama son zamanlarda Seyrantepe tarafında olan uyuşturucu bizim mahalleye de sıçradı. Bunlarla alakalı bir takım çalışmalar yaptık ama maalesef hiç bir sonuç alamadık. Emniyet çalışmanlar yaptı. Zaman zaman bekçiler mahallede nöbet de tuttu ama bitiremedik sadece biraz azaldı kadar. Bunlar olmasa bizim mahallenin hiçbir sorunu yok.”

“Mahallemiz nezih bir yerdir”

Mahallerinde bulunan sağlık, eğitim ve kiralar hakkında konuşan Şeker, “ Mahallemiz çok da nezih ve herkesin tercih ettiği bir yerdir. Kira ve daire (7-8 bin arası) fiyatlarımız çok abartılı da değildir. Eğitim için de 4-5 okul bulunuyor mahallemizde. Okullarımız da iyi ve temiz. Okulların sıkıntıları olursa müdürlerle birlikte beraber gideriyoruz. Okullardan kaynaklı olarak insanlar bizim mahallede oturmayı daha çok tercih ediyor. Sağlık konusunda da eksiğimiz yok” diye belirti.

“Mahallemizim şuanda en büyük sorunu uyuşturucu”

En büyük sorunlarının uyuşturucu olduğunu açıklayan Ramazan Şeker, “Mahallemizim şuanda en büyük sorunu uyuşturucu olduğu için mahalleye yenilik de getiremiyoruz. Mahallemizde park sorunu var. Çocuklarımız park olmadığı için yolda bisiklet sürüyor. Yaşlılarımız da yolda yürüyüş yapıyor” ifadelerini kullandı.

“Yetkililere sesleniyorum; Park sorunumuz var”

Mahallenin parka ihtiyaç duyduğunu söyleyen Şeker, “Kore gaziler parkı var ama oda çok bakımsız belediyeden ve Kaymakamdan yardım istedik henüz geri dönüş alamadık. Parkta aydınlatma olmadığı için uyuşturucu işleri genellikle orda oluyor. Bunu çözmek istiyorum en büyük projem budur benim. Yetkililere sesleniyorum; Park sorunumuz var” diye konuştu.

“Bir dönem daha yapmayı düşünüyorum”

Bir kez daha muhtar adayı olmayı düşündüğünü söyleyen Şeker, ”Kısmet olursa tekrar aday olmayı düşünüyorum. Mahallenin tercihi de o yönde hep bana tekrar aday ol diyorlar sağ olsunlar. Bir dönem daha yapmayı düşünüyorum. Çünkü yarım kalan işlerim var. Toplamda 2 dönem yapıp bırakacağım. 2 dönem yeterlidir fazla oturmayı düşünmüyorum ”dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri