VİDEO- Diyarbakır Milletvekili duyurdu: Fabrikalar kapanabilir

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kentte faaliyet gösteren tekstil fabrikalarında kriz yaşandığını fabrikaların kapanma riskiyle karşı karşıya geldiğini söyledi.

AMİDA HABER - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika sahipleriyle biraya geldi, tekstil sektörünün içinde bulunduğu krizi sosyal medya hesabından paylaştı.

Diyarbakır’daki Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikalarda üretim kapasitesinin giderek düştüğüne dikkat çeken Tanrıkulu, tekstil sektörünün istihdam açısından hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti. Tanrıkulu, “Bu alanda 64 fabrika var. Eğer bu fabrikalar tam kapasiteyle çalışabilse, 20 binden fazla kişiye istihdam sağlayabilecek durumda. Ancak şu anda yalnızca 5 bin kişi çalışıyor. Üretim kapasiteleri ise yüzde 50-30 seviyelerine kadar gerilemiş durumda. Bu, hem Diyarbakır ekonomisi hem de Türkiye için büyük bir kayıp” dedi.

‘Yeni sipariş alamıyorlar’

Sektörün, artan maliyetler ve döviz kurundaki istikrarsızlık nedeniyle ciddi bir darbe aldığını belirten Tanrıkulu, bu durumun ihracatçıların rekabet gücünü de olumsuz etkilediğini söyledi. Tanrıkulu, Birçok ihracatçı, Mısır, Bangladeş ve Fas gibi ülkelere yönelmek zorunda kaldı. Yeni sipariş alamıyorlar ve mevcut maliyetlerle baş edemiyorlar” dedi.

‘Kalıcı çözüm şart’

Tanrıkulu, hükümetin tekstil sektöründe yaşanan bu sorunlara karşı tamamen duyarsız kaldığını belirterek, “Bu kriz sadece Diyarbakır’da değil, Türkiye genelinde yaşanıyor. Tekstil, ülkemizin en önemli sektörlerinden biri, ancak hükümetin bu sorunları görmezden geldiğini görüyoruz. Sektöre yönelik kalıcı çözümler üretilmezse, çok yakında fabrikaların kapanmaya başladığını göreceğiz” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri