VİDEO- Diyarbakır’ın gizli bahçesiydi: Pislik yuvasına döndü!

Doğa turizminde önemli bir yere sahip olan Diyarbakır’ın Çermik İlçesi’ndeki Sinek Çayı, piknikçilerin geride bıraktığı çöp yığınları nedeniyle adeta pislik yuvasına döndü.

AMİDA HABER- Yüzlerce yıldır şifa dağıtan kaplıcaları, kaya tırmanışı ve rafting tutkunlarının yeni rotası Çermik İlçesi’ndeki Sinek Çayı ve Kanyonu bir dönem turistlerin ilgi odağındaydı. Termal ve doğa turizminde önemli bir yere sahip olan Diyarbakır'ın Çermik ilçesindeki Sinek Çayı ve Kanyonu, özellikle hafta sonu giden piknikçilerin geride bıraktığı çöp yığınları nedeniyle adeta çöplüğe döndü.

‘Hem çöp, hem koku’

Sinek Çayı’na hafta sonu gelen piknikçilerin bıraktığı çöpler, hem doğayı kirletti hem de çevrede kötü koku yayılmasına neden oldu. Amida Haber’e konuşan çevre sakinleri, bu şekilde doğal güzelliğiyle Diyarbakır'ın nadir yerlerinden biri olan Sinek Çayı ve Kanyonuna zarar verildiğini dile getirdi. Yetkililere seslenen çevre sakinleri, önlem alınmasını istedi. Bölgede uyarı levhaları ve çöp konteynerinin bulunmadığını hatırlatan çevre sakinleri bu tahribatın önüne geçilmesi için ilgili kurumlara çağrıda bulunarak gerekli tedbirlerin alınmasını, Sinek Çayı'nın korunmasını talep etti.

Sinek çayı ve Kanyonu

Kaplıcaları, Sinek Çayı ve Kanyonu, efsanelere konu olan ve peribacalarını andıran Gelincik Dağı, Yabanardı ve Şeyhandede şelaleleri ile dikkati çeken Diyarbakır'ın Çermik ilçesi, bölge illerinden gelerek sıcak havada serinlemek isteyenler kadar yaz aylarını memleketlerinde geçiren gurbetçilerin de gözdesi. Özellikle yaz aylarında ciddi ziyaretçi sayısıyla adeta dolup taşan Çermik son yıllarda çevre kirliliğiyle de gündeme gelmeye başladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri