VİDEO- Diyarbakırlılara Gaffar Okkan'ı sorduk: Silinsin mi, kalsın mı?

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe Belediyesi’nin Gaffar Okan’ın adını spor yerleşkesinden kaldırmasına ilişkin tartışmalar devam ederken, vatandaşlara Okkan’ı sorduk, çok çarpıcı yanıtlar aldık.

AMİDA HABER - Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe Belediyesi Meclisi önceki hafta, “Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan Spor Kompleksi” ismini oy çokluğuyla ‘Barış Spor Kompleksi” olarak değiştirdi. Değişiklikle ilgili meclis kararı Kayapınar Kaymakamlığına iletildi, son kararı kaymakamlık verecek. Gaffar Okkan isminin değiştirilmesi kentte geniş yankı uyandırırken, bu karar hem siyasileri hem de kent sakinlerini ikiye böldü.

Vatandaşlara sorduk

Amida Haber’e olarak Diyarbakırlılara Gaffar Okkan isminin silinip silinmemesini sorduk. Diyarbakırlı vatandaşların büyük bölümü Gaffar Okkan isminin değiştirilmesine tepki gösterirken, kayyum sürecinde değiştirilen isimlerin de yeniden yazılmasını savunuyor.

Amida Haber sordu, Diyarbakırlı vatandaşlar yanıtladı: İşte o yanıtlar

“Hakaret olur bence. Gaffar Okkan Diyarbakır’ın gururudur.”

“Gereksiz değiştirmişler. Adamın burada emeği vardır.”

“Kesinlikle yanlış bir karar aldıklarını düşünüyorum. O isim ona layık bence. Değişmemesi lazım.”

“Bence çok saçma, Gaffar Okkan olarak kalması daha mantıklı. Çünkü buranın tek adamıdır.”

“Adamın Diyarbakır’a en azından katkısı var. Dolayıyla Diyarbakır için de güzel şeyler düşündü. Diyarbakır halkı da kendisini seviyor. Değiştirilmese daha iyi olacağını düşünüyorum.”

“Bence gaffar Okkan olarak kalmalı. Çünkü Diyarbakır halkı için çok şey verdi ve çok şey verdi. Hatta Ölümü için ‘Diyarbakır halkına eziyet edenin’ lafından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.”

“Bence kalması lazımdı. Barış adamıydı, iyi bir adamdı. Allah rahmet eylesin”

“Eski ismi ile kalsın, değişmesin. Diyarbakır’a o kadar emeği olmuş, buraya şehit olmuş.”

“Çok hizmet etti o yüzden isminin kalması çok çok iyi. Değişmemesi lazım.”

İki kişi onayladı

Gaffar Okkan Spor Kompleksi’nin Barış Spor Kompleksi olarak değiştirilmesini olumlu karşılayanlar ise şöyle konuştu:

“Zaten illerimiz olsun, ilçelerimiz olsun, mahallelerimiz olsun yani eski orijinal isimlerini geri alma hakkımız var. Tebrik ediyorum, iyi bir noktaya değinmişler, yapsınlar. Üzerinde de dursunlar. Memnuniyetle karşılarız ve destekleriz.”

“İsimler o kadar çok önemli değil bence. İsimler üzerinden belediye hizmeti yürütülmez. Tabi isimler bir simge olarak kalmalıdır. Gaffar Okkan’ın Diyarbakırlılar için değeri olduğu kadar, barış daha genel bir kavram olarak bütün bir topluma hitap ediyor. Barış’ın olması bence çok daha fazla anlam ifade ediyor. Onun ismi başka bir yere de verilebilir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri