VİDEO- En yakını konuştu: Mansur Yavaş’tan Diyarbakır açılımı!

Diyarbakır’a belediye başkanlarının eşleriyle iki günlük çıkarma yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursel Yavaş, eşi Mansur Yavaş’ın kenti ziyarete geleceğini söyledi.

AMİDA HABER - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursel Yavaş’ın eşinin de aralarında bulunduğu 6 şehrin belediye başkanlarının eşleri iki günlük Diyarbakır ziyareti için kente geldi.

Pekdemir ve Kutlu davet etti

Diyarbakır’ın tarihi, turistik yerlerini gezmek için Diyarbakırlı iş insanı ve CHP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cafer Pekdemir ve İş Kadını Ayla Kutlu’nun daveti üzerine 3’ü büyükşehir olmak üzere 6 belediye başkanının eşi Diyarbakır’a geldi.

İlk durakları Taş Konak olan kadınlar, tandır başında ekmek pişiren kadınla sohbet edip fotoğraf ve video çektiler.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursel Yavaş, Amida Haber’e ziyaretleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede, yıllar önce eşiyle birlikte Diyarbakır’a geldiğini, anılarını tazelemek için bir daha gelmeye karar verdiğini söyledi.

Diyarbakır’ın tarihi yapılarına, turistik bölgelerine, insanının misafirperverliğine ve yemek kültürüne hayran kaldığını ifade eden Yavaş, eşi Mansur Yavaş’la da bir daha gelmek istediğini söyledi.

‘Mansur Bey de Diyarbakır’a gelecek’

Yavaş, Diyarbakır’ın her şeyiyle dört dörtlük bir kent olduğunu ifade ederek, “Ayla Kutlu hanım ve Cafer Pekdemir’in davetleri üzerine geldik. Gezimiz güzel başladı. Yemekleri ve tatlarını çok beğendik. Yıllar önce Mansur Beyle gelmişti ancak o zaman fazla kalamamıştık. O da gelecek zaten. Herkesi Diyarbakır’a davet ediyoruz, gezilecek, görülmesi gereken bir şehrimiz” dedi.

‘Kültürel zenginliğimizi paylaşmak için’

Belediye başkan eşlerini kente davet eden iş insanı Ayla Kutlu, “Sadece Diyarbakır’ın eşsiz tarihini ve kültürel zenginliklerini paylaşmak için değil, aynı zamanda siz değerli kadınlarla birlikte olmanın verdiği özel bir anlam için buradayız. Diyarbakır’ın köklü geçmişiyle birleşen kadın enerjisi, bu buluşmayı daha da özel kılıyor” dedi.

Kutlu; kadınların toplumsal yaşamda oynadığı role dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bugün, bu güzel şehirde bir araya gelerek, hem bu mirası onurlandırıyor hem de geleceğe umut dolu bir bakış atıyoruz. Diyarbakır’ın kadim sokaklarında sizlerle birlikte yürümenin, bu güzel şehrin tarihine kadın gözleriyle tanıklık etmenin ne kadar anlamlı olduğunu anlatmaya kelimeler yetmez”

’Amaç Diyarbakır’ı tanıtmak’

İş insanı ve CHP Mart 2024 seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cafer Pekdemir’in de belediye başkan eşlerinin kenti ziyaret etmelerinde emek verdi. Pekdemir, davetin siyasi bir yanının olmadığını amaçlarının 33 medeniyete ev sahipliği yapmış olan Diyarbakır’ın tanıtımına katkı sunmak olduğunu söyleyerek, doğu-batı arasında kaynaşmayı pekiştirecek etkinliklerin önemine dikkat çekti. Diyarbakır’a bulunan ve Atatürk’ün evi olarak bilinen Gazi Köşkü’n gezilip görülmeye değer olduğunu ifa eden Pekdemir, kentin zengin kültürel mirasının daha çok sahiplenilmesi gerektiğini kaydetti.

Kimler var?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in eşi Nurcan Zeyrek, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun eşi Nilgün Çavuşoğlu, Ankara Beypazarı Başkanı Özer Kasap’ın eşi Hilal Kasap, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’in eşi Ayşe Şahin, Ankara Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın’ın eşi Fatma Aşkın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri