VİDEO - İngiliz rekortmene Kürt rakip: Hayali Amedspor!

19 saat 30 dakika boyunca kafasında top sektirerek Guinness Rekorlar Kitabı’na ismini yazdıran İngiliz Dan Magness’e Diyarbakır’dan rakip geldi. Performansı ile göz dolduran Muhammed Demircan’ın en büyük hayali Amedspor’da forma giymek.

AMİDA HABER - İngiliz Dan Magness, 2009 yılında tam 19 saat 30 dakika top sektirerek Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazandı. İngiliz Magness’e Diyarbakır’dan rakip çıktı. 25 yaşındaki Muhammed Demircan, kafasında dakikalarca top sektirerek, profesyonel futbolculara adeta taş çıkarıyor.

18 yıldır futbolla ilgileniyor

Muhammed Demircan’ın hikayesi, 1999 yılında Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ne bağlı Hasırlı Mahallesi'nde başladı. Muhammed Demircan (25), çocukluğundan itibaren futbol tutkusu ile büyüdü. Avlulu iki katlı bir evde, yedi kardeşten en büyüğü olarak dünyaya gelen Muhammed, küçük yaşlardan itibaren ailesine maddi destek sağlamak için çalışmak zorunda kaldı. Futbola olan ilgisi ise henüz yedi yaşındayken başladı.

Komşuları rahatsız etmemek için…

Evde ve bahçede top sektirerek futbola olan tutkusunu geliştiren Muhammed, komşuları rahatsız etmemek ve ailesini kızdırmamak için kafasında top sektirmeye başladı. Maddi imkansızlıklar nedeniyle bir futbol takımına yazılma hayalini gerçekleştiremedi. Diyarbakır’daki bazı futbol kulüp başkanları tarafından keşfedilmesine rağmen, bu şansını da değerlendiremeyen Muhammed, futbolu sadece mahallede arkadaşlarıyla oynamaya devam ediyor.

Hem öğrenci hem inşaat işçisi

2015 yılında Sur’da yaşanan çatışmalı süreç nedeniyle doğduğu mahalleyi terk etmek zorunda kalan Muhammed, yaşadığı psikolojik sıkıntılar nedeniyle futbol tutkusundan bir süre uzaklaştı. Kayapınar’da bulunan sosyal konutlara yerleşen Muhammed, burada hem eğitimine devam etti hem de çalışarak ailesine destek oldu. Dicle Üniversitesi Makine Teknikerliği bölümünü kazanan Muhammed, şu anda hem öğrenci hem de inşaat işine devam ediyor.

Videosunu paylaşınca ilgi gördü

İnşaatta çalışırken sokakta top oynayan çocukları görünce dayanamayan Muhammed, eline topu alıp kafasında sektirmeye başladı. Arkadaşları tarafından kaydedilen bu anlar, sosyal medyada paylaşıldıktan sonra Diyarbakır’da büyük ilgi gördü.

‘Maddi durumlardan futbola yönelemedim’

Amida Haber’e konuşan Muhammed Demircan, yaşadığı zorluklara rağmen futbola olan tutkusunun hiçbir zaman bitmediğini söyledi. Demircan, “7 yaşımdan beri çalışmaya başladım, üniversiteye gidene kadar hem okumak hem de çalışmak zorunda kaldım. Çünkü evin en büyüğü bendim, diğer kardeşlerim küçük olduğundan hep çalışmak zorunda kaldım. Bizim Kürt anneleri, ‘hep okuyun, okuyun diyorlar’ Yeteneklerimizi keşfedemiyoruz. Babam kaç defa kaydettirmek istedi, maddi durumlardan kaynaklı, küçüktük çalışmak zorunda kaldım. Babamı kırmak istemedin ama gidemedim Daha önce Diyarbakır kulübü vardı, daha önce çağırdılar, hiç gitmedim” dedi.

‘Binin üzerinde top sektiriyorum’

Muhammed, sahada arkadaşlarıyla futbol oynarken kafasında top sektirmenin artık bir alışkanlık haline geldiğini ve 15 dakika boyunca topu kafasında sektirebildiğini söyledi. Demircan şunları söyledi: “O anki ruh halime göre değişiyor. En son bine kadar sektirdiğimi hatırlıyorum. Ondan sonrası hiç saymadım. Etraftan çok farklı tepkiler alıyorum. Çok şaşırıyorlar. ‘Biz normal yolda yürüyemiyoruz, sen nasıl kafanda top sektirerek yürüyorsun’ veya ‘Niye futbolcu olmadın’ diyen çok oluyor.”

En büyük hayali Amedspor’da oynamak

En büyük hayalinin Amedspor’da oynamak olduğunu dile getiren Muhammed Demircan, “Şehrimin takımı olan Amedspor’da oynamak benim en büyük hayalim. Ancak herhangi bir futbol takımında oynama fırsatı bulursam da mutlu olurum. Sonuçta hepsi bizim ülkemizin takımları. Benim için fark etmiyor” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri