AMİDA HABER – Diyarbakır’da kavurucu sıcaklarıyla geride bıraktığımız yaz mevsimi yerini serin havaya bıraktı. Takvimlere göre 23 Eylül’de başlayan sonbahar 21 Aralık’a kadar devam edecek. Hava sıcaklıklarının düşmesi sonucu savunmasız kalan vücudun hastalıklardan korunması için dikkat edilmesi gerekenler var.
Mevsim geçişleri hastalıkları nelerdir?
Mevsim geçişleri birçok rahatsızlığı beraberinde getirebilmektedir. İnsanlar genel olarak yorgunluk hissi ile karşılaşsa da alerjik reaksiyonlar da artabilmektedir. Uzmanlara göre mevsim geçişleri hastalıkları şu şekildedir; eklem ağrıları, baş ağrısı veya baş dönmesi, sürekli uyuma isteği, artan iştahsızlık, hapşırık krizi, mide bulantısı, uyku esnasında terleme, yorgunluk ve halsizlik.
Neler yapılmalı, nelere dikkat edilmeli?
Uzmanlar mevsim geçişlerinde yapılmasını tavsiye ettikleri önerilerini şöyle sıralıyor; Sıvı tüketimini önem verilmesi. Mevsim geçişlerinde, sabah ve akşam saatleri arasındaki ısı farkı gözetilerek kıyafet seçimi yapılmalıdır. Düzenli spor ve egzersiz yapılmasına özen gösterilmeli. Bol bol D vitamini alınmalı. Günde ortalama 7 saat uyku uyulmalı.