Yılmaz iş buluşmasında konuştu: Diyarbakır’da yakışmıyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ‘İş Dünyası Buluşması’ toplantısına katılmak üzere Diyarbakır’a geldi.

AMİDA HABER -Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır’da ‘İş Dünyası Buluşması’ toplantısında, Türkiye’yi güçlü yarınlara ulaştıracaklarını ve kardeşliğe kast edenlere bunun cevap olacağını ifade etti.

‘Doğru istikametteyiz’

Yılmaz, “Sizi dinlemek için buradayız. iş dünyasının taleplerini dinlemek için buradayız. Türkiye ekonomisi olarak zor bir dönemden geçtiğini ifade edebilirim. Ekonomimiz genel olarak iyiye gidiyor. Kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye’nin notunu arttırdı. Makroekonomik politikamızda doğru istikametteyiz. Önümüzdeki yıl enflasyonu %20’nin altına düşürmeyi hedefliyoruz. İstikametiniz doğru ise mutlaka hedeflerinize ulaşacaksınız. Dış şartlar bazen olumlu bazen de olumsuz bu istikameti etkileyebiliyor” dedi.

‘Diyarbakır çok özel bir yer’

Yılmaz, Diyarbakır’ın çok özel bir yer olduğunu ifade ederek, bir taraftan Peygamberler şehri bir taraftan da önemli ekonomik potansiyeli olan bir şehir olduğuna dikkat çekti.

Yılmaz, Diyarbakır Silvan Baraj Projesi’nden de bahsederek, tamamlandığında bölge ekonomisini ciddi anlamda canlandıracağını ifade etti.

Yılmaz, “Diyarbakır’da tarım çok önemli. Geçen yıl 2.4 milyar lira tarımsal destek verdik. Silvan Barajı tamamlandığında 2.4 milyon dönüm araziyi sular haline gelecek. Atatürk Barajı’ndan sonra Türkiye’nin en büyük barajıdır. Silvan Barajı Projesi tamamlandığında Diyarbakır tarımsal üretimde adeta bir patlama yaşayacak. Sanayicilerimizin kendilerine hazırlamaları lazım, şimdiden planlama yapmaları lazım”dedi.

‘Diyarbakır ihracatının milyar dolarla ifade edilmesi lazım’

Yılmaz, huzur ortamında ekonominin daha iyiye gideceğini ifade ederek, bunun için kararlı politikaları hayata geçireceklerini söyledi. Yılmaz şöyle devam etti: “Diyarbakır OSB’lerde 20 bin kişi çalışıyor ama 100 bin kişinin çalışması lazım. Diyarbakır ihracat rakamlarında milyonla değil, rakamların milyar dolarla ifade edilmesi lazım. Bu yakışmıyor. Huzurun oluştuğu yapıcı etkileri biraz zaman alıyor. Ancak Diyarbakır bu yapıcı sürece girmiş durumda. Huzur ortamında Diyarbakır daha çok büyüyecek.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri